avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA URGENT -platitor tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

URGENT -platitor tva

O societate platitoare de tva fuzioneaza cu o societate nou infiintata neplatitoare de tva. Societatea rezultata este platitoare de tva?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 08:38, 10 Ianuarie 2012
cum fuzioneaza? prin absorbtie?
care este societatea absorbita?
prin absorbtie, iar societatea absorbita este cea platitoare de tva.
societatea rezultata nu va fi platitoare de tva intrucat operatiunea nu constituie livrare de bunuri, cf art. 128, alin 7 cod fiscal si nu se ia in calcul la stabilirea plafonului de scutire prevazut de art. 152 cod fiscal.

atentie insa la ajustarile de tva ce trebuiesc efectuate in acest caz!!!

norme de aplicare ale art. 128 cod fiscal
Dacă beneficiarul transferului este o persoană impozabilă care nu este înregistrată în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal și nu se va înregistra în scopuri de TVA ca urmare a transferului, va trebui să plătească la bugetul de stat suma rezultată ca urmare a ajustărilor conform art. 128 alin. (4), art. 148, 149 sau 161 din Codul fiscal, după caz, și să depună în acest sens declarația prevăzută la art. 156^3 alin. (8) din Codul fiscal.

Momentul de referință pentru determinarea datei de la care începe ajustarea taxei, în cazul bunurilor de capital, nu este data transferului, ci data obținerii bunului de către cedent, conform art. 148 sau 161 din Codul fiscal, după caz.

Cedentul va trebui să transmită cesionarului o copie de pe registrul bunurilor de capital, dacă acestea sunt obținute după data aderării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziunea intre s.c. platitoare de tva si s.c. neplatitoare de tva niko_clau niko_clau Buna ziua, As dori sa intreb daca se poate realiza fuziunea prin absorbtie intre o societate neplatitoare de TVA si o societate platitoare de TVA. Societatea ... (vezi toată discuția)
Tva de ajustat la divizare beinaz a beinaz a Societatea A transfera catre societatea B active prin divizare , care urmeaza sa desfasoare activitatea economica care i-a fost transferata. Societatea ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva vasile58 vasile58 As dori sa va supun atentiei urmatorul caz: in anul 2008 in cadrul unei societati X are loc o divizare. Activele si pasivele se impart egal intre cei doi ... (vezi toată discuția)