Buna seara,
In procesul de incredintare minor, s-a admis cererea mamei, tatal biologic depunand cerere reconventionala pentru vizita minor in tara si in strainatate; s-a disjuns cererea reconventionala- a aparut un nou dosar, mama devenind parata.
Acum, citesc pe site-ul judecatoriei ca tatal cere , banuiesc, program de vizita, prin ordonanata presedintiala, cu termen foarte apropiat.
1.Mama trebuie sa primeasca citatie pentru aceasta judecata?
2.Instanta care se pronunta este aceeasi ca la procesul de fond?
3.Mama nu trebuie sa-si pregateasca apararea?
4.In cat timp se judeca ordonanta presedintiala?
Multumesc.
La aceeasi judecatorie, sunt pe rol cele 2 dosare, cu acelasi obiect;
Este normal ca ordonanta presedintiala sa fie repartizata altui judecator fata de dosarul de fond?
Eu va sfatuiesc sa mergeti la dosar sa vedeti despre ce e vorba si sa nu mai lungiti dosarul. Programul cerut imi pare exagerat (daca l-am inteles bine nu vad sa fie in avantajul minorului), insa vreti ca judele sa fie de partea dv. si nu sa se enerveze ca tergiversati. Sunt trase concluzii si din comportamentul procesual al partilor.
Am gasit in cutia postala o Citatie, cu o semnatura grefier, fara stampila, fara semnatura presedinte, pe care scrie "prin agent procedural";
Nu am semnat pentru primire, nu stiu cine a aruncat hartia in cutia postala.
Se mentioneaza ca cel tarziu cu 5 zile inainte de termen(18.01) trebuie formulata intampinarea la dosarul nr.___pentru Fond-ordonanata presedentiala.
Nu trebuia sa primesc si solicitarea reclamantului?
Si cum se demonstreaza ca am primit Citatia, care de fapt nu cred ca e valabila fara semnatura presedinte si stampila?
Obligatia de a depune intampinarea cu 5 zile inainte este batuta in cuie?
Multumesc pentru lamuriri.
Citatia aia e valabila, nu am inteles ce semnatura lipseste etc. Trebuia sa primiti si cererea reclamantului, insa ati fost citata si o puteti lua si de la dosar. NU e un caz de amanare, nulitate a citarii etc.
Nu trebuie sa semnati de primire citatia, ea se dovedeste prin procesul-verbal al agentului procedural de indeplinire a procedurii.
Semnatura aia indiferent ca e in dreptul grefierului, nu e musai sa fie a lui, poate fi a judelui. Stampila e o obsesie a societatii romanesti, ea nu e reglementata ca un element esential al vreunui act. Ca avocat, stampilez destul de rar; insa fara semnatura si legitimatie, nu pot obtine nimic.
Termenul nu e batut in cuie, puteti face intampinare pana la prim termen inclusiv. Daca motivati frumos, nici nu se va supara ca se amana din cauza dv.
Daca depuneti intampinarea in termen legal sau inainte, aveti sanse sa nu ia la cunostinta partea adversa; termenul de 5 zile inseamna maine.
Vizita minor
amma7878
Fostul sot mi-a deschis in urma cu cateva luni proces pt vizita minor.De ce acum dupa aproape 5 luni ,dupa ce au fost cateva termene,imi mai deschide inca un ... (vezi toată discuția)