avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere

O persoana cu doua contracte de munca, jumatate de norma,societati diferite,beneficiaza de deducere personala in ambele parti?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:23, 19 Ianuarie 2012
Nu; doar la locul de munca declarat ca functie de baza (el alege).
Nu mi se pare corect.Nu sunt venituri suplimentare.Ce credeti?
Nu conteaza ce ni se pare noua corect ci, ce precizeaza prevederile legale in vigoare,ori in acest sens Codul Fiscal are o reglementare precisa,astfel:
ART. 56 Deducere personală

(1) Persoanele fizice prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.
In Codul Muncii nu mai exista prevazuta obligativitate a declararii functiei de baza ... prin urmare, cele doua acte normative se bat cap in cap
In practica ,se utilizeaza o declaratie a salariatului cu privire la faptul ca beneficiaza de „deducerea personala” la un alt angajator,doar pt. dosarul fiscal fara a fi obligat insa sa precizeze si unde,si astfel nu se intra in contradictie cu Codul Muncii,dar in acelasi timp se aplica prevederea Codului Fiscal.

Alte discuții în legătură

Deducere personala de baza pentru angajat pensionar ASKIM3GET ASKIM3GET Buna ziua Am angajat un pensionar cu 2 ore si 150 lei salariu brut. Trebuie sa-i acord deducere personala de baza sau nu? Va multumesc (vezi toată discuția)
Deducere pentru copil pana in 2 ani alexandru andra alexandru andra Se poate ca tatal sa beneficieze de deducere avand in vedere ca mama primeste indemnizatie pentru crestere si ingrijire copil pana la 2 ani? Cei de la ... (vezi toată discuția)
Deducere personala cim cu timp partial sandr_ela sandr_ela Buna ziua, Daca sunt salariati cu CIM cu timp partial (4 ore ), avand functiile de baza la aceste CIM-uri, beneficiaza de deduceri personale? Multumesc (vezi toată discuția)