avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... restituirea taxei de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

restituirea taxei de prima inmatriculare

Am achizitionat o masina,in leasing, in 2008, achitata anticipat in 2009. Nu mai am prima factura, in care era precizata si valoarea taxei de prima inmatriculare (alaturi de alte taxe initiale; am doar chitanta de plata a totalului acestora). Cum ar trebui sa procedez pentru recuperarea banilor? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: INASEL ALIN - Cabinet de Avocat , Avocat 23:24, 10 Ianuarie 2012
Pentru desfasurarea procedurii de recuperare taxa,trebuie sa anexati dovada achitarii acesteia
Initial trebuie sa formulati cerere la DGFP.
Asteptati perioada de 45 sau mai multe zile in care autoritatea este obligata sa emita raspuns
De regula raspunsul de la DGFP este negativ ,astfel incat trebuie sa formulati actiune la tribunalul competent domiciliului dvs
In baza hotararii pronuntatede tribunal sau de curtea de apel ,DGFP ar trebuie sa restituie taxa
Atentie sa nu va aflati in evidenta DGFP cu debite in urmarire ,pentru ca in aceasta situatie exista posibilitatea ca suma dispusa de instanta sa nu va fie restituita ci sa fie stornata in contul debitului
Inainte de toate trebuie clarificata situatiaautoturismului. A fost inmatriculat intr-un stat membru UE? In cazul in care nu a fost inmatriculat si dvs. ati cumparat autoturismul "de nou", nu aveti dr. la restituirea taxei.
In cazul in care autoturismul a fost initial inmatriculat in UE, dupa cererea prealabila la finante, formulati actiunea la tribunal. (in termenele si modul aratate de colega mai sus).
Daca nu aveti toate actele puteti sa le solicitati de la serviciul inmatriculari unde ati inmatriculat autoturismul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce dodumente sunt neceasare pentru recuperarea taxei de poluare la auto in leasing? szani szani Buna ziua As dori sa stiu ce documente trebuie sa depun si unde pentru recuperarea taxei de poluare achitata la autoturismele aflate in leasing multumesc ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare butnarsimonaelena butnarsimonaelena In octombrie 2007 am achizitionat pe firma un ford mondeo, in leasing, si in noiembrie 2007 am achitat taxa de prima inmatriculare pe care nu am recuperat-o. ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare SC Global Expert Consulting SRL SC Global Expert Consulting SRL Buna ziua, in luna martie 2008, am achizitionat un autoturism in leasing financiar pentru care am platit la vremea aceea o taxa de prima inmatriculare (TPI) ... (vezi toată discuția)