avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Probleme autorizare PFA - Tehnician Maseur
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Probleme autorizare PFA - Tehnician Maseur

Am absolvit un curs complex de masaj cu durata de 9 luni. Diplome recunoscute de Ministerul Muncii si de Ministerul Invatamantului. COR vechi 3226 - Fizioterapeuti si asimilati, (COR nou 325501-Maseur /325504-Reflexoterapie) , Calificarea obtinuta: Tehnician Maseur.
Am incercat sa ma autorizez ca PFA pe cod CAEN 8690 (Alte activitati privind sanatatea umana), dar am fost refuzata precum ca nu ar intra in competenta lor acest cod de autorizare, cu sugestia celor de la ORC sa ma autorizez pe cod CAEN 9604 (Activitati de intretinere corporala) sau sa ma autorizez ca liber profesionist la Administratia Fiscala.
Problema mea este urmatoarea:
1) Codul CAEN 9604 exclude practicarea legala a masajului Reflexogen si masajului Terapeutic si sugereaza desfasurarea activitatii in saloane, bai publice, etc.
2) Codul CAEN 8690, permite desfasurarea activitatii de masaj medical ( care include masajul reflexogen ), fara a fi neaparat medic, in cabinete de masaj, centre de sanatate (ceea ce-mi doresc, in calitate de colaborator) sau domiciliul persoanelor.
3) Autorizarea ca "liber profesionist" a calificarii Tehncian Maseur la Administratia Financiara, nu este posibila , deoarece zic ei, nu intra in sfera lor de autorizare.

Intrebare : Care este procedura legala de lucra ca Tehnician Maseur, fara a fi angajatul cuiva si de a-mi plati singura contributia si impozitul catre stat ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Terapia Fericirii , utilizator 16:00, 4 Octombrie 2023
Buna ziua!si eu as fi interesata de acelasi lucru ca d-voastra cu diferenta ca eu am terminat cursul in 6 luni.in plus as dori sa aflu care ar fi costurile si sa stiu cum ar trebui sa fie sediul in care iti desfasori activitatea de masaj.va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2023
Manuela Rășină, administrator
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2023
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la angajare terapeut terapeut Buna ziua, Am absolvit cursul de Tehnician maseur cu durata de 7 luni, 4 module (masaj somatic, masaj reflexogen, drenaj limfatic manual si masaj terapeutic) ... (vezi toată discuția)
Cabinet masaj OVIDIU ALEXANDRU OVIDIU ALEXANDRU si eu termin posliceala de asistenr bft, si vreau sa deschid un cabinet de recuperare medicala, dar fara doctor.vreau sa il deschid in techirghiol si cu camere ... (vezi toată discuția)
Alegere cod caen Ramasescu Ramasescu Ce cod CAEN se foloseste pentru urmatoarele activitati: masaj si reflexoterapie, nutritie, cosmetica si ingrijirea corpului? (vezi toată discuția)