avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul total asupra copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul total asupra copilului

Buna ziua,
Am o problema destul de grava.Ma numesc Julia si am 27 de ani si am un baietel de 9 luni.Nu sunt casatorita dar baietelul e pe numele tatalui sau.Tatal copilului e arestat in Panama din august 2011.Este arestat pentru infractiune economica sau ceva de genul din pacate nu am primit nici o instiintare din partea consulatului de acolo datorita faptului ca nu sunt cooperanti numai in cazul in care trimitem bani.Problema mea e ca copilul e pe numele tatalui si efectiv nu pot sa fac nimica fara acordul tatalui.Cum pot si ce pot sa fac sa nu depind de tatal sau adika sa fiu tutore definitiva sau nu stiu exact cum se zice?:Sotul meu sufera si are o boala psihica.A fost internat de mai multe ori la psihiatrie.Va rog ajutati-ma cu un sfat ce pot sa fac .Alocatia copilului vine tot pe numele lui si as vrea si sa-i fac si pasaport si efectiv nu mai vreau sa depindem de el.

Multumesc
Julia
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 20:00, 13 Ianuarie 2012
Parintii exercita autoritatea parinteasca numai in interesul superior al copilului.Dumneavoastra sunteti mama si puteti demonstra cu certificatul de nastere,unde este trecut si numele dumneavoastra.
Daca unul dintre parinti,din orice motiv,se afla in neputinta de a-si exprima vointa,celalalt parinte exercita singur autoritatea parinteasca.art 507 NCC
Va puteti adresa instantei de tutela pentru stabilirea autoritatii dumneavoastra si astfel sa nu mai aveti nevoie si de acordul tatalui .
Multumesc
Julya1984 a scris:
Tatal copilului e arestat in Panama din august 2011.Este arestat pentru infractiune economica sau ceva de genul din pacate nu am primit nici o instiintare din partea consulatului de acolo datorita faptului ca nu sunt cooperanti numai in cazul in care trimitem bani.


In Panama nu exista ambasada si nici oficiu consular de cariera. Exista doar un consulat onorific, reprezentarea diplomatica fiind asigurata de Ambasada Romaniei in Columbia.
Iar potrivit prevederilor Conventiei de la Viena din 1963 privind relatiile consulare: autoritatile competente ale statului de resedinta trebuie sa avertizeze fara intarziere postul consular al statului trimitator atunci cand, in circumscriptia sa consulara, un cetatean al acestui stat este arestat, incarcerat sau pus in stare de detentiune preventiva sau retinut in orice alta forma de detentiune, daca cetateanul in cauza cere aceasta.

Poate acestea sunt motivele pentru care nu ati primit nici o instiintare. Daca sunteti interesata de soarta sotului, incercati sa contactati dumneavoastra consulatul onorific din Ciudad de Panama sau ambasada Romaniei in Columbia: [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
yvk, utilizator
Pai eu am luat legatura cu consulatul onorific din Ciudad de Panama unde am vorbit cu o doamna.Nu vreau sa dau nume ca nu se poate.Acea doamna mi-a cerut 500 de dolari numai ca sa mearga la sotul meu sa ii ia declaratie politia.Dupa doua luni i s-a luat declaratia adica numai dupa ce i-am trimis banii dansei prin Westen Union .O alta problema e ca barbatul meu are o boala psihica cronica si necesita tratament.Eu am o gramada de hartii cu externari de la spitale si am cerut de la psihiatrul sotului o scrisoare medicala si am vrut sa ii fac o traducere legalizata si sa ii trimit dansei. La care doamna mi-a raspuns:ei sa nu ii trimit hartia k se pierde pe-acolo. Problema e ca dansa asteapat bani sa ne ajute si eu nu am bani.Deci sotul meu trebuie sa ia tratament si asta nu intelege doamna.Unde sa apelez atunci daca romanii din Romania nu ne ajuta???
In acest caz sesizati MAE, Departamentul Consular: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Dreptul total asupra copilului Julya1984 Julya1984 Buna ziua, Am o problema destul de grava.Ma numesc Julia si am 27 de ani si am un baietel de 9 luni.Nu sunt casatorita dar baietelul e pe numele tatalui ... (vezi toată discuția)
Succesiune diane83 diane83 Buna ziua, Am nevoie de o parere avizata in urmatoarea situatie : Bunica a decedat in ianuarie 2004, si are un singur copil, pe tatal meu. ... (vezi toată discuția)