avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul total asupra copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul total asupra copilului

Buna ziua,
Am o problema destul de grava.Ma numesc Julia si am 27 de ani si am un baietel de 9 luni.Nu sunt casatorita dar baietelul e pe numele tatalui sau.Tatal copilului e arestat in Panama din august 2011.Este arestat pentru infractiune economica sau ceva de genul din pacate nu am primit nici o instiintare din partea consulatului de acolo datorita faptului ca nu sunt cooperanti numai in cazul in care trimitem bani.Problema mea e ca copilul e pe numele tatalui si efectiv nu pot sa fac nimica fara acordul tatalui.Cum pot si ce pot sa fac sa nu depind de tatal sau adika sa fiu tutore definitiva sau nu stiu exact cum se zice?:Sotul meu sufera si are o boala psihica.A fost internat de mai multe ori la psihiatrie.Va rog ajutati-ma cu un sfat ce pot sa fac .Alocatia copilului vine tot pe numele lui si as vrea si sa-i fac si pasaport si efectiv nu mai vreau sa depindem de el.

Multumesc
Julia
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 20:00, 13 Ianuarie 2012
Cred ca problema se poate rezolva mai usor prin proces.
Tatal minorului va fi citat acolo si isi va expune punctul de vedere.

In plus, veti obtine si o hotarare judecatoreasca de care veti avea nevoie in viitor.
Cautati sa luati legatura cu un avocat din localitatea dvs. pentru a analiza in concret ipoteza cu procesul si toate detaliile specifice situatiei complicate in care va aflati.
Veti putea discuta cu avocatul si alte detalii cum ar fi de exemplu durata procesului si daca si cum ar putea fi scurtat.
Procesul se poate intinde in timp...
luati in calcul decaderea din depturile parintesti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul total asupra copilului Julya1984 Julya1984 Buna ziua, Am o problema destul de grava.Ma numesc Julia si am 27 de ani si am un baietel de 9 luni.Nu sunt casatorita dar baietelul e pe numele tatalui ... (vezi toată discuția)
Succesiune diane83 diane83 Buna ziua, Am nevoie de o parere avizata in urmatoarea situatie : Bunica a decedat in ianuarie 2004, si are un singur copil, pe tatal meu. ... (vezi toată discuția)
Ce atributii de serviciu au consulatele romane ? Buna seara , sotul meu este arestat in Spania ,in urma cu sapte luni a solicitat vizita unei persoane autorizate din cadrul Consulatului de la Sevilla .In ... (vezi toată discuția)