avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt - judecata in fond
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt - judecata in fond

cumnatii mei au fost acuzati in luna aprilie de furt unul recidivist altul nu.timp de 60 de zile au fost chemati la sediul politie sa semneze din 3 in 3 zile neavand voie sa parasesaca localitattea ,acum dupa atetea luni au primit o citatie prin care sunt chemati la tribunal ptr prima infatisare ,instanta.de ce dupa 7 luni au fost au fost chemati inseamna ca au gasit noi probe ptr la dosar ?va rog ajutatima cu un raspuns sunt ff ingrijorata ptr ei va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:52, 13 Ianuarie 2012
de au convins procurorul sa bage cazul in tribunal

Nimeni nu convinge procurorul sa "bage" cazul la tribunal.

Dosarul se inainteaza instantei doar dupa ce procurorul constata ca au fost respectate dispozitiile legale care garanteaza aflarea adevarului si ca urmarirea penala este completa.
Urmarire penala este completa doar dupa prezentarea materialului de urmarire penala.

Neprezentarea materialului de urmarire penala este de natura sa atraga sanctiunea nulitatii absolute sau relative, respectiv cauza va fi restituita procurorului, de catre instanta, in vederea refacerii urmarii penale.

Prezentarea materialului de urmarire penala constituie o veritabila garantie a dreptului la aparare prin aceea ca obliga organul de cercetare penala ca, după punerea în mișcare a acțiunii penale, să îl cheme pe inculpat și să îi prezinte materialul de urmărire penala, precum și, în cazul urmăririi fără punerea în mișcare a acțiunii penale, obligația procurorului ca, reprimind dosarul, sa îl cheme pe învinuit și să îi prezinte materialul de urmărire penală.
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
Andreea Iacsa, Avocat
multumesc mult am intrat pe portal.just.ro si acolo scrie asa furt calificar art.209.c.p ,stadiu procesual:FOND.Atat scrie nu pot afla mai multe detalii ?Va multumesc anticipat
ei pot merge la arhiva judecatoriei unde se judeca proces pt a consulta dosarul, dar cu 5 zile inainte de termen.

Daca e mai putin de 5 zile, in sala de judecata pot cere, inainte de inceperea sedintei, pot cere grefierului sa consulte dosarul.
Daca s-a inaintat dosarul instantei, fara prezentarea materialului de urmarire penala, i-as sfatui sa-si angajeze un avocat sau macar sa se intereseze cine e avocat din oficiu si sa se consulte cu el.

Ramane la latitudinea lor, daca vor sa trateze aceasta problema cu superficialitate sau vor sa fie sfatuiti/ajutati de catre o persoana competenta.

au luat dosarul de la grefier.intradevar acolo am gasit un material de prezentare a urmarii penale dar lor nu lea adus la cunostinta nimeni acest lucru si nici nu au semnat acel act!unul dintre ei arecunoscut fapta asta il poate ajuta sa ia o pedeapsa mai mica?tin sa precizez ca prejiudiciul care era estimat in dosar este de 108.000 ron !noi am putea contesta in istanta sau ataca nu cunosc exact termenii aceasta suma este fffforte mare acesta suma la centrul de remat exista chitante ce suma de bani au lau 1750 ron .am nevoie de raspunsurile voastre de experienta dumneavoastra sa stim ce sa facem mai tarziu .si in legatura cu avocatul noi am platit in luna mai 2011 suma de 1250 ron` unu`i av`ocat da`r `nu nea reprezentat in `nici o instanta acum dansul este dator sa ne ajute?avem contractul acasa un se specifita ca ia-m dat aceasta suma !am inteles ca onorariul ptr urmarirea penala este de 1000 ron.si inca o intrebure pot fi aparti ambii mei cumnatii de un singur avocat avand declaratii diferinte adica unul n recunoaste si unl nega?

Alte discuții în legătură

Acuzatii false ptr furt calificat cumnatul si sotul meu sunt acuzati de furt calificat dovezile asupra lor sunt niste declaratii ale unor vecini .cumnatului sa luat declaratie este judecat in ... (vezi toată discuția)
Furt calificat din patrimoniul statului buna ziua 2 cumnati sunt acuzati de furt calificat sunht judecati in stare de libertate nu stiu exact daca wse numeste asa doar stiu ca semnneaza din 2 in 2 ... (vezi toată discuția)
Confirmare renutarea urmariri penale silviatobias silviatobias Buna ziua am o intrebare si as dori sa mi raspunda un avocat sotul meu are o infatisare la tribunal luna aceasta unde este incadrat la leg 318 alin 12 adica ... (vezi toată discuția)