avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Perimat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Perimat

Sunt parat intr-un proces de partaj de prin 2010, reclamanta este plecata din tara.
Istoric:
07/05/2010 Amânat
Solutie: pentru comunicarea întâmpinării
02/06/2010 Amânat
Solutie: pentru audierea martorilor
01/09/2010 Amână cauza
Solutie: În baza art. 242 alin. 1 pct. 2 Cpc suspendă judecarea cauzei
23/02/2011 Amână cauza
Solutie: pentru ca reclamanta să timbreze cererea
11/03/2011 Amână cauza
Solutie: Admite excepţia netimbrării cererii de repunere pe rol invocată de instanţă din oficiu. Anulează cererea de repunere pe rol ca netimbrată. Menţine măsura suspendării
10/01/2012 Perimat
Solutie: Admite excepţia perimării cererii invocată de instanţă din oficiu. Constată perimată cererea

Solutia finala e ca reclamanta sa vina cu probe noi...k nu prea am inteles...sa u sa deschida alt proces>>??#-o
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Elena , Avocat 13:03, 12 Ianuarie 2012
Permarea estes singerea a unui process civil care a ramas in nelucrare, din vina partii, timp de un an, iar in materie comerciala, timp de 6 luni. Perimarea implica prezumtia de renuntare tacita a partii la judecata si constituie, totodata, o sanctiune a pasivitatii ei. Perimarea corespunde intereselor partilor si ale administrarii justitiei. Perimarea se refera la orice cerere de chemare in judecata sau de exercitare a unei cai de atac: recurs, contestatie etc, si opereaza de drept, la implinirea termenului legal, impotriva oricaror persoane fizice, inclusiv a celor lipsite de capacitate, precum si a oricaror persoane juridice. Termenul de perimare incepe sa curga de la data ultimului act de procedura facut in cauza.
Reclamanta nu are cu ce probe noi sa mai vina, procesul s-a inchis. Se poate face recurs pentru motive temeinice, termenul curgand de la pronuntare, daca perimarea este invocata pe cale de exceptie, hotararea poate fi atacata o data cu fondul. Perimarea stinge procesul, ramanand fara efect actele procesuale facute in acea instanta; perimarea nu stinge dreptul la actiune, care poate fi exercitat cat timp nu este prescris. Daca se face o noua cerere de chemare in judecata, se pot folosi dovezile administrate in cursul judecarii cererii perimate. In cazul perimarii instantei de recurs, nu se poate face un nou recurs, hotararea atacata devenind astfel definitiva si executorie.
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
Mihaela Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare, urmari leusan leusan in cazul unei perimari a unei contestatii la 10.10.2011care sunt urmarile acesteia ,Contestatorul - practic pierde procesul? Daca de la data perimarii ... (vezi toată discuția)
Admite exceptia perimarii si constata perimata judecata actiunii oanata oanata Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca puteti, am urmatoarea situatie: Am fost data in judecata de catre asociatia de proprietari pentru datorii la ... (vezi toată discuția)
Perimare dosar doar cu privire la recurs sau si la fond. dandanaua dandanaua Printr-o incheiere data la fond in octombrie 2007, judecata cauzei civile respective este suspendata ca urmare a trimiterii la parchet a unui inscris sub ... (vezi toată discuția)