avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Rezidenta fiscala in Romania-proiect-dezbatere publica
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Rezidenta fiscala in Romania-proiect-dezbatere publica

Ministerul Finantelor Publice-: Proiect Ordin privind
– Reglementarea unor aspecte privind rezidenta fiscala in Romania a persoanelor fizice


Prin proiectul de ordin se propune reglementarea:


- obligatiei persoanelor fizice care sosesc in Romania si au o sedere in statul roman o perioada sau mai multe perioade ce depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, care se incheie in anul calendaristic vizat sa declare la organul fiscal prin completarea formularului “Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la sosirea in Romania”
- obligatiei completarii formularului “Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la plecarea din Romania” de catre persoanele fizice rezidente in Romania, precum si persoanele fizice nerezidente care au avut obligatia completarii formularului anterior, care pleaca din tara noastra si care vor avea o sedere in strainatate mai mare de 183 de zile intr-un an calendaristic.

Termenul de raportare este de 30 de zile de la indeplinirea termenului, respectiv cu 30 de zile inainte de plecare.

Ce parere aveti,stimati romani ???
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 18:20, 12 Ianuarie 2012
Ce putem spune, se face ordine in cosul cu oua de aur pentru buget. O masura necesara pentru ca noile reglementari ale codului fiscal sa aibe suport legal si capacitate de control asupra veniturilor tuturor care respira aer romanesc.
Codul fiscal prevede ca, de la 1 ianuarie 2012, persoanele fizice nerezidente al caror centru de interese vitale ale persoanei este amplasat in Romania sau care sunt prezente in Romania pentru o perioada sau mai multe perioade ce depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, care se incheie in anul calendaristic vizat, vor fi supuse impozitului pe venit pentru veniturile obtinute din orice sursa, atat din Romania, cat si din afara Romaniei, incepand cu data de 1 ianuarie a anului calendaristic urmator anului in care acestia devin rezidenti in Romania.

www.avocatnet.ro/content/art...
De pe noi au jupuit aproape tot, acum se indreapta catre straini...
:help:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drumuri trebuie sa faca un cetatean cu pasaport crds la anaf crisppian crisppian Buna ziua, Am dubla cetatenie, Romano-Americana, si pasaport CRDS pe care l-am obtinut de la consulat special pentru a nu fi pus la plata obligatorie a ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica venituri din afara ue si plecati mai mult de 6 luni din tara valentinkiperi valentinkiperi Buna ziua, Daca am venituri din afara UE dar lipsesc din tara mai mult de 183 zile pe an, trebuie sa declar aceste venituri? Si daca le declar se vor ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica fiscala online Danitch296@yahoo.com Danitch296@yahoo.com Buna ziua! Intrebare: Intra in aceeasi categorie, declaratia fiscala online a romanilor din diaspora? Sau trebuie alt tip de formular?Care? Multumesc ... (vezi toată discuția)