avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Tulburarea linistii publice

Buna ziua.

Ma poate ajuta cineva cu niste lamuriri?
Locuiesc intr-un bloc in imediata apropiere de un restaurant. Patronul localului obisnuieste sa tina petreceri private dupa orele 22 pina sper dimineata. Bineinteles cu muzica data tare si basii cat mai rasunatori. Dar aproape nu exista zi in care sa nu-si faca pofta de basi, si asta pe la ora 23-24.
Cum suna legea 61? daca reclam politia comunitara trebuie neaparat sa masoare nivelul de zgomot la mine in apartament? Nu e suficient afara?
Si care este valoarea in decibeli admisa de zgomot?
Si nu exista o reglementare ca ar trebui sa fie izolat fonic?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: missli , utilizator 14:34, 24 Februarie 2014
Despre liniştea publică ar fi mule de sps. Dar până una alta, puteţi chema prin 112, să se constate şi bineînţeles p.v de constatare, faptul că au găsit gălăgie, zgomot..Chiar de 2-3 ori. Să ştiţi că vor veni echipaje la faţa locului.Pe urmă, se poate la Primăria Capitalei sau de unde sunteţi, apela la măsurători, dacă au aparate.(primăria capitalei are sonometru)Ca exemplificare;
motor cu reacţie la 25 m. distanţă 140 dB
ciocan pneumatic 130 dB
avion la 50 m. 120 dB
tinichigerie 100 dB
trafic stradal intens 80 dB
convorbire pe ton normal, la 1 m. 60 dB
vorbit în şoaptă 30 dB
[ link extern ]
Politia nu are ca si limita de competenta sa detina in dotare tehnica de masurare a valorilor zgomotelor
Am anuntat politia comunitara si mi-au spus ca trebuie sa verifice la mine in apartament. eu asta intrebam daca este legal. plus ca sincer in ziua de azi ti-e si teama sa-ti dai identitatea si apoi sa vina cel reclamat si sa-ti dea in cap sau sa-ti vandalizeze masina. Nu-i asa?
L.61/1991 actualizată
28) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;

29) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinaţia de locuinţe sau în imediata vecinătate a acestora;

Nu este vorba de măsurare db. de către poliţie ci este vorba de constatarea unui zgomot perturbator care poate fi recepţionat de către orişicine.Ca dovadă, legea de mai sus nu scrie că este necesară măsurarea cu aparatură a zgomotului respectiv, dar mare mai este comoditatea. celor care vin , se scuză că nu au aparat dar sunt obligaţi să constate conform legii.Localurile care deranjează repetat, po fi închise.
Ma gasesc intr-o situatie oarecum similara cu cea expusa de initiatorul subiectului.

Ne indicati va rog calea prin care se poate ajunge la inchiderea locatiei ? Si daca sunt posibilie si cererea unor daune, si in ce mod ?!

Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala electro74 electro74 stau intrun bloc de garsoniera, intro seara ne trezim la usa cu politia spunindcaascultam muzica prea tare.am intrebato asta vi se pare prea tare ae a zis ... (vezi toată discuția)
Ce spune legea 61/1991 despre restaurantele în aer liber în ... VioletaGH VioletaGH Ce spune legea 61/1991 despre restaurantele în aer liber în privința ordini și liniștii publice 2023 (vezi toată discuția)
Zgomot în bloc eugen_r2 eugen_r2 Bună ziua, Unul dintre vecinii mei obişnuieşte să asculte muzică la un volum din cale afară de mare. De obicei ascultă ziua. Discuţiile cu persoana ... (vezi toată discuția)