avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... marturie mincinoasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

marturie mincinoasa

Buna seara! Sunt in partaj cu fostul sot; printre bunurile care le avem de impartit exista si o masina despre care el a declarat ca nu o mai are ...ca a vandut-o inainte sa introduc eu actiunea de divort. In timpul procesului eu am demonstrat cu martori ca aceasta masina se afla inca in posesia lui. El a adus la dosar un simplu contract de vanzare - cumparare intre el si un unchi al lui. Instanta a decis sa se imparta valoarea autoturismului la data vanzarii din contractul prezentat de el. Masina se afla inca in posesia lui. Nedumerirea mea este faptul ca nimeni nu se sesizeaza ca el a mintit in instanta. Instanta nu a apelat la Politia Rutiera pt a verifica cine este inscris ca proprietar in certificatul de inmatriculare. Unde ma pot adresa pt a clarifica situatia? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: valentin_76 , utilizator 22:42, 16 Ianuarie 2012
Aveti posibilitatea sa formulati plangere penala pentru infractiunea de marturie mincinoasa impotriva sotului dvs.
Cerecetarile care vor fi efectuate , vor dovedi daca a spus sau nu adevarul.
Plangerea se formuleaza la politia sau parchetul de pe langa instanta competenta teritorial locului unde a depus marturia
Parerea mea ar fi sa nu faceti aceasta plangere pt marturie mincinoasa, ca nu e . Proprietatea e una, posesia e alta.
A zis ca a vandut si a probat cu act de vanzare. Ca masina mai e in posesia lui, e altceva.. fiind rude, i-o putea lasa s-o foloseasca.
Daca e o suma acceptabila, lasati-o asa.
voi contrazice pe dl mediator dar problema e ca sotul in cauza nu are calitatea de martor in procesul in cauza fapt pentru care nu i se poate retine o fapta de marturie mincinoasa... Daca bunul in cauza, respectiv autoturismul este bun comun, iar dvs puteti face dovada dreptului de proprietate asupra acestuia puteti formula plangere pentru furt art 208 sau 210 Cod penal deoarece l-a instraina fara sa aiba consimtamanul dvs
Corect , "valentin_76" are dreptate , este vorba despre neatentia mea cu privire la infractiunea de marturie mincinoasa , care , intr-adevar nu exista..
Cu scuzele de rigoare.
am mentionat "marturie mincinoasa" pt. ca el a fost supus unui interogatoriu de catre avocatul meu si a raspuns la intrebari sub juramant..... Una din intrebari a fost daca a avut consimtamantul meu pt vanzarea automobilului...iar el a raspuns ca eu am fost de acord desi nu am stiut de aceasta. La randul meu si eu am fost chemata pt interogatoriu de catre avocatul lui...dar acesta a renuntat cand a vazut ca sunt prezenta in sala (probabil s-a bazat ca nu o sa ma prezint). Deci este marturie mincinoasa...sau furt? sau si una si alta?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Cine poate fi chemat la interogatoriu in cadrul unui proces civil? sexu sexu in cadrul pr civil cine poate fi chemat la interogatoriu ?in afara de pirit ? (vezi toată discuția)
Aducerea de martori mincinosi xuser xuser Marturia mincinoasa stiu ca se pedepseste de la 1 la 5 ani de inchisoare... Dar se poate pedepsi propunerea facuta cuiva sa vina de martor mincinos? Sau ... (vezi toată discuția)
Accident in incinta iuchi iuchi Am imprumutat motocicleta unui prieten care nu avea permis, iar acesta a suferit un accident destul de rau, pentru ca a necesitat spitalizare, (mentionez ca ... (vezi toată discuția)