avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit COD FISCAL - INSOLVENTA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

COD FISCAL - INSOLVENTA

Societatea la care lucrez are o creanta neincasata asupra unui client care s-a aflat in Procedura de Insolventa - Reorganizare judiciara. Procedura insolventei s-a inchis prin sentinta judecatoreasca in 2011 care a constatat executarea Planului de reorganizare si a hotarat redarea debitorului in circuitul economic.
Mentionez ca societatea mea a facut parte din categoria creditorilor chirografari care in urma aprobarii planului de reorganizare au fost defavorizati cu 100 %, prin urmare creanta nu se va mai incasa niciodata, iar debitorul a fost descarcat la data confirmarii planului de reorganizare de valoarea obligatiilor avute inante de confirmarea planului de reorganizare.
Doresc sa stiu daca pierderea inregistrata la scoatetea din evidenta a acestei creante neincasate este deductibila fiscal sau nu in aceasta situatie, intrucat Codul fiscal specifica la Art. 21(2) lit.(n) deductibilitatea acestui tip de cheltuiala in cazul inchiderii procedurii de faliment prin hotarare judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

Fiscalitate-insolventa IZOWEST IZOWEST Buna ziua, Revin cu o intrebare cred dificila, la care pana acum nu am primit nici un raspuns: societatea la care lucrez are o creanta neincasata asupra unei ... (vezi toată discuția)
Repunere in circuit in urma reorganizarii ODA1 ODA1 Referitor la o societate a carei insolventa a fost dispunsa conform Legii 85/2006 si dupa reorganizare s-a dispus repunerea in circuit, procedura fiind conform ... (vezi toată discuția)
Pentru categoria creditorilor chirografari a caror creanta a ... drdpiasi drdpiasi Pentru categoria creditorilor chirografari a caror creanta a fost acceptata in Tabelul creditorilor, dar care sunt creditori defavorizati prin planul de ... (vezi toată discuția)