avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Talharie

Buna ziua, as vrea sa stiu si eu daca teoretic am savarsit o talharie in 16.03.2007 fiind minor (15 ani) si am fost condamnat definitiv la 2 ani si 6 luni, sporita cu 4 luni, dupa noul cod penal ce ar fi mai bine sa fac: Sa raman sa-mi execut pedeapsa sau sa cer rejudecarea pedepsei mele?
(Tin sa precizez ca persoana respectiva este deja in arest intr-un penitenciar cu regim semideschis , a executat 5 luni din pedeapsa si are acuma varsta de 19 ani. Dosarul s-a judecat 4 ani aproximativ, tip in care judecatorii au amanat sentinta)
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
SinghPetronela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:28, 26 Ianuarie 2012
Nu, nu este un motiv serios pentru asta. Sa astepte sa treaca termenul pentru liberarea conditionata.
Multumesc...as avea si eu 2 nelamuriri:

1: sunt eleva, am facut 18 ani, am un copil de 5 luni, necasatorita, despartita de fostul concubin, locuiesc in 2 camere cu bunica mea, 2 surori si sora bunicii, eu si noul pui de om nu mai avem loc aici si as vrea sa intru in posesia unei locuinte. Fosta mea soacra avea "femeile" ei, dupa cum spunea ea si isi lua foarte usor o casa de la primarie, a luat una pentru ea si una pentru fiul ei in foarte scurt timp. Eu daca nu am "femeile mele" in interiorul primariei sa-mi bage dosarul in fata... Ce sanse as avea sa iau o locuinta si pentru mine, care stiu ca dupa 5 ani o pot chiar cumpara.
2:Am citi noul cod civil in mare, dar nu am fost lamurita cu o anumita chestie: Casatoria dintre un major si o minora este sau nu legala?
SinghPetronela a scris:

Buna ziua, as vrea sa stiu si eu daca teoretic am savarsit o talharie in 16.03.2007 fiind minor (15 ani) si am fost condamnat definitiv la 2 ani si 6 luni, sporita cu 4 luni, dupa noul cod penal ce ar fi mai bine sa fac: Sa raman sa-mi execut pedeapsa sau sa cer rejudecarea pedepsei mele?
(Tin sa precizez ca persoana respectiva este deja in arest intr-un penitenciar cu regim semideschis , a executat 5 luni din pedeapsa si are acuma varsta de 19 ani. Dosarul s-a judecat 4 ani aproximativ, tip in care judecatorii au amanat sentinta)

Pana va intra in vigoare noul cod penal e posibil sa execute pedeapsa.
In plus, daca nu s-ar intampla asa ar trebui analizat daca ar avea sau nu sanse.
Dar, pana sa intre in vigoare noul cod penal degeaba se fac calcule...deoarece se mai pot face modificari.
Intrebati-i pe cei de la primarie , care va sunt sansele .
In principiu , daca nu aveti "femeile dvs" nu aveti sanse.

Casatoria se realizeaza conform art.272 c.civ. numai intre persoane majore al.(1) dar si in conditiile prevazute de lege , acordul parintilor , in temeiul unui aviz medical.
Mai jos aveti in integralitate prevederile textului de lege mentionat :

Art. 272

Vârsta matrimonială

(1) Căsătoria se poate încheia dacă viitorii soţi au împlinit vârsta de 18 ani.

(2) Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul. În cazul în care unul dintre părinţi refuză să încuviinţeze căsătoria, instanţa de tutelă hotărăşte şi asupra acestei divergenţe, având în vedere interesul superior al copilului.

(3) Dacă unul dintre părinţi este decedat sau se află în imposibilitate de a-şi manifesta voinţa, încuviinţarea celuilalt părinte este suficientă.

(4) De asemenea, în condiţiile art. 398, este suficientă încuviinţarea părintelui care exercită autoritatea părintească.

(5) Dacă nu există nici părinţi, nici tutore care să poată încuviinţa căsătoria, este necesară încuviinţarea persoanei sau a autorităţii care a fost abilitată să exercite drepturile părinteşti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

noul cod penal sofiaelena sofiaelena va rog sa-mi spuneti daca noul cod penal intra in vigoare pe data de 1 octombrie 2011? prietenul meu savarseste o pedeapsa pentru inselatorie. la comisie i-au ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal Meo82 Meo82 In legatura cu noul cod penal, as dori sa va intreb daca odata cu punerea acestuia in aplicare persoanele private de libertate vor beneficia de vreo anumita ... (vezi toată discuția)
Cod penal ContSters196871 ContSters196871 cine stie cand va intra in vigoare noul cod penal, era vorba ca in octombrie? pentru cei care executa o pedeapsa se pune in aplicare sau nu? mai auzeaam ceva ... (vezi toată discuția)