avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cabinet stomatologic si asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cabinet stomatologic si asociatia de proprietari

Am o garsoniera la etajul 1 al unui bloc pe bulevardul unirii in Bucuresti.
Blocul are la parter magazine si etajul 1 este echivalentul etajului 3.

Blocul are lift, nu au apometre, nu au contoare la gaz, nici repartitoare.

Desi am pus apometre de 2 ani administratia nu doreste sa mi le ia in considerare.
Teava de gaza nu este folosita si am anuntat sa mi-o sigileze dar nu vor.
Pana de curand a fost ok desi era cam mare intretinerea insa acum mi-au trecut 20 persoane la intretinere si asta inseamna o intretinere enorma.

Ce ar trebui sa fac ca sa reduc cheltuielile tind cont ca cei de la administratie sunt cam in varsta si nu au auzit de legea 230/2007 si nici de hg1588/2007.
Curatenia este tot pe persoane in continuare si nici conventie nu vor sa incheie cu mine.
Cel mai mult costa apa ca nimeni nu are apometre si mie mi-au pus 20 persoane,apoi curatenia.
Nu locuiesc acolo ci doar desfasor activitati specifice unui cabinet stomatologic.
La lumina mi se pare in regula ca lumea vine si poate unii aprind becul desi nu pot lua liftul ca nu opreste decat la 2.Unii urca si apoi coboara la 1(care e egal cu etajul 3)
Nu ar trebui sa tina seama de apometre?Ma gandeam sa imi pun contor de gaz si sa fac contract separat ca acolo se accepta.
Alte ideii?
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
DentistaD, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:13, 14 Ianuarie 2012
Si eu am patit ceva asemanator , am fost si pe la primarie etc ... nu am rezolvat nimic, ca doare pe toata lumea fix in , hai sa zic cot ! , norocul meu a fost ca nu era apartamentul meu si m-am mutat

Vb la primarie poate dai de cineva ok si iti da cateva sfaturi , la primarie este un departament care se ocupa de asociatiile de propietari
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
elga50, moderator
In raport de toate precizarile dvs ,nu ati comunicat daca in imobil exista constituita asociatie de locatari/proprietari
Daca este constituita asociatiei de proprietari,in temeiul art 10 din L nr 230/2007 si art 12 A c) si d) din HG nr 1588/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces,la cerere,la orice document al acesteia

Fata de impunerea a 20 persoane ,aveti dreptul sa solicitati presdintelui de asociatie sa comunice temeiul legal de impunere a acestei valori de persoane
Daca la nivelul asociatiei de proprietari nu gasiti interes pentru lamurirea a spectelor ,
sesizati oficial serviciul specializat din cadrul primariei
Asociatie de proprietari.(scria in titlu).

Mi se comunica ca asa au hotarat ei( comitetul).

Cum ati proceda voi in cazul in care ati fi voi asociatia de proprietari?Adica cum ar fi trebuit sa se procedeze?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
DentistaD, utilizator
DentistaD a scris:

Mi se comunica ca asa au hotarat ei( comitetul).

Daca asa a hotarat comitetul,hotararea trebuie sa detina un temei legal;solicitati sa vi se comunice temeiul legal care sta la baza impuneri numarului de 20 persoane
In situatia dvs ati precizat ca detineti montat sistem individual contorizare consum apa,
astfel incat nu se poate invoca interesul dvs de a nu comunica consumul real de apa
Daca va aflati in termenul legal de 10 zile de la afisarea listei de plata,formulati contestatie impotriva valorilor calculate aferent apartamentul in cauza si solicitati sa vi se precizeze temeiul legal de impunere numar persoane
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Daca apreciati ca exista dezinteres la nivelul asociatiei de proprietari,sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din cadrul primariei
Am contestat si astept dar degeaba.Nu o sa imi dea raspuns ca am mai facut contestatii.

Alte discuții în legătură

Activitate netransparenta a administratorului. Kytyeu Kytyeu Buna ziua, Pentru inceput tin sa mentionez ca de 1 an si jumatate m-am debransat de la asociatia de proprietari cam cu tot-apa separat, centrala, gunoi...ce ... (vezi toată discuția)
Asociatie lialiana lialiana Ce masuri pot lua impotriva asociatiei de locatari? De 9 luni, de cand m-am mutat am mereu de platit in plus la apa (pierderi), gaz,etc, dar in special la apa, ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari fara administrator claudia_petre87 claudia_petre87 Buna ziua, Detin un apartament in orasul Mioveni, jud. Arges. In acest bloc toata lumea are contorizare individuala la apa, gaze, factura de gunoi se ... (vezi toată discuția)