avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Cand se pune ''op. cit.''?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Cand se pune ''op. cit.''?

cand se pune op cit?mersi
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 19:11, 2 Februarie 2012
"Numele autorului, op. cit., pagina" se pune atunci când opera autorului respectiv, tratatul sau articolul a mai fost citat în articolul/cartea ta în mod complet.

"Numele, titlul articolului/cărții, op. cit., pag." în schimb, se pune atunci când ai citat din cărțile diferite ale aceluiași autor, iar ultima citată este diferită față de cea pe care o citezi acuma.

Ceva în genul:

V. Papadopol, Individualizarea judiciara a pedepselor, editura, anul, p. 34
V. Papadopol, op. cit (adica individualizarea jud...), p. 343
V. papadopol, Repertoriu I, editura, anul. p. 54
V. Papadopol, individualizarea judiciara a pedepselor, op.cit., p. 324

Cel puțin eu așa fac. Cred că am prins din mers.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
justpassingby, utilizator
mersi, vroiam sa zic apud, daca gasesc un citat intr o carte si vreau sa folosesc si eu citatul,intai pun autorul cartii in care am gasit citatul sau autorul dupa care a citat cel din cartea in care ma uit? gasesc citat in deak ,al lui ion....,pe cine pun prima oara?am gasit diverse opinii pe alte siteuri si am incredere aici de un raspuns bun,mersi
marciuc a scris:

mersi, vroiam sa zic apud, daca gasesc un citat intr o carte si vreau sa folosesc si eu citatul,intai pun autorul cartii in care am gasit citatul sau autorul dupa care a citat cel din cartea in care ma uit? gasesc citat in deak ,al lui ion....,pe cine pun prima oara?am gasit diverse opinii pe alte siteuri si am incredere aici de un raspuns bun,mersi

Apudcand in text folosim o informatie pe care nu am luat-o direct dintr-o sursa
primara (pe care nu am avut posibilitatea sa o consultam personal etc.), ci dintr-o alta lucrare in care se citeaza sursa respectiva; astfel, se va cita sursa primara, dar nu se omite a se mentiona apud...lucrarea in care am gasit-o citata.
Exemplu: Ion...Drept civil. Succesiuni (sursa primara),Ed. ...ed. ... ,p. ... apud Fr. Deak Tratat de drept succesoral,Ed. ...,ed. ..., p. ...
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
luiza2008, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)
Carti ContSters146145 ContSters146145 Sunt bune urmatoarele carti pentru admiterea la I.N.M. Drept penal: Duvac Constantin, Diaconescu Gheorghe Tratat de drept penal. Partea speciala Editura ... (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)