avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot apela la CEDO?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot apela la CEDO?

Prin decizie a tribunalului judetean cererea de anulare a deciziei de recalculare a pensiei emisa in baza oug 735/2010 si mentinerea in plata a deciziei de pensie emisa in baza legii 164/2011 a fost respinsa.In noiembrie

2011 curtea de apel a admis cererea si a hotarat anularea deciziei de recalculare si mentinerea in plata a cuantumului stabilit prin decizia emisa in baza legii 164/2001. Casa de pensii sectoriala nu a tinut seama si a emis in prima decada a lunii decembrie 2011 o asa zisa decizie de revizuire in baza oug 1/2011.In asemenea situatie putem apela direct la CEDO?Ce articole din conventia pt. drepturile putem sa pretindem ca au fost incalcate?
PS.aceeasi Curte de apel la alta persoana a emis aceeasi hotarare dar cu precizarea :"....pana la intervenirea unei cauze legale".Sa inteleg ca aceasta persoana trebuie sa o ia de la capat in sensul tribunal,curte de apel si numai dupa aceea cedo? Va multumesc anticipat pentru lamurire.
Cel mai recent răspuns: rarespopa , utilizator 12:02, 14 Ianuarie 2012
De principiu cerinta de admisibilitate CEDO privind epuizarea cailor de atac interne este indeplinita daca a fost parcursa o singura data procedura judiciara nationala. Daca revizuirea priveste in esenta aceleasi aspecte ca cele stabilite deja prin hotarare judecatoreasca cu consecinta lipsirii de efecte a acesteia din urma, atunci ne putem afla in situatia unor incalcari ale drepturilor prevazute de conventie, cel mai probabil a art. 6 din Conventie (CEDO) privind dreptul la un proces echitabil si a art. 1 din Primul Protocol Aditional la Conventiei. Mai multe nu cred ca se pot spune decat dupa cunoasterea in concret a deciziei Curtii de Apel si a deciziei de revizuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de recalculare a fost anulata de instanta. poate fi emisa o decizie de revizuire? sejc sejc Dosar 3596/114/2011. Instanta de fond tribunalul Buzau. Recurs curtea de apel Ploiesti. Am fost pensionar militar in baza legii 164/2001. In decembrie 2010 am ... (vezi toată discuția)
Sesizare cedo matist68 matist68 Buna seara. Vreau sa aflu, in cazul sesizarii la CEDO in legatura cu o incheiere judecatoreasca, trebuie sa dau in judecata pe Judecatoria X sau pe Statul ... (vezi toată discuția)
Anularea deciziei de recalculare a pensiei emisa in baza hg 735/2010 eraz eraz La Contestatia impotriva Deciziei de recalculare a pensiei nr..../31.12.2010, prin care am solicitat anularea Actului administrativ de catre Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)