avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ridicarea sechestrului asiguratoriu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ridicarea sechestrului asiguratoriu

Buna ziua! In urma cercetarii penale s-a instituit sechestru asigurator , procurorul a dispus o ordonanta de neinceperea urmaririi penale , dar nu s-a pronuntat asupra masurii asiguratorii . Am facut o cerere la Procuratura si am primit raspuns ca se va ridica masura asiguratorie daca in termen de 30 de zile de la data comunicarii acestei ordonante partea vatamata nu s-a indreptat pe civil , conf. art245 alin1 litc din Cpp . Am fost cu aceasta hartie la Cadastru si nu au luat in considerare un astfel de raspuns . Mi-au spus ca nu au cum sa stie ca nu s-a indreptat partea vatamata pe civil . Ca urmare , ce pot face intrucat au trecut 7 luni de la comunicarea ordonantei si nu am primit nici o citatie acasa ...cum pot afla sau cum pot dovedi daca s-a indreptat sau nu pe civil partea vatamata? Este vorba de 6 firme ca parte vatamata...sa iau toate instantele la rand sa intreb daca am vreun proces civil? Va rog sa ma ajutati intrucat umblu de 2 luni pe la Procuratura asteptand raspunsuri si tot ce primesc este evaziv , adica nu se scrie negru pe alb daca se pastreaza sau se revoca sechestrul instituit.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:16, 23 Octombrie 2008
Ar trebui sa va adresati din nou parchetului pentru a dispune ridicarea acestrei masuri
Adresati o cerere – in scris – procurorului, evidentiind faptul ca au trecut cele 30 de zile despre care se face vorbire si nu ati primit nicio citatie... Ii solicitati sa ridice sechestrul. Procurorul care a instrumentat cazul ar trebui sa stie ce a facut partea vatamata... Va trebui sa primiti un raspuns in scris. Va trebui, dar... Poate ca il veti primi... Bafta!
Daca nu primiti raspuns, faceti o plangere la prim-procurorul parchetului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator dispus in faza de urmarire penala Andrei Koszti Andrei Koszti Speta e urmatoarea: din \"oficiu\" organele de urmarire penala se sesizeaza pentru o anumita infractiune de abuz in serviciu contra intereselor unei societati ... (vezi toată discuția)
Cerere de constituire ca parte civila intr-un proces penal sammy44 sammy44 Buna ziua .Va citez dintr-o ordonanta ( din 06.08.2007) data de un procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti : ,, Prin procesele - verbale ... (vezi toată discuția)
Partajarea unui imobil grevat de sechestre asiguratorii sammy44 sammy44 sunt coproprietara unui imobil care urmeaza a fi partajat. in urma divortului mi s-a incredintat spre crestere copilul. apartamentul este grevat de sechestre ... (vezi toată discuția)