avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara

Sunt beneficiara pensiei alimentare din 2006 in baza unei Hotarari Judecatoresti in cuantum de 25% din veniturile nete . Suma primita lunar nu a depasit 167lei lunar.
Tatal meu este inspector (studii superioare) la o primarie si are un venit net mult mai mare . Am vazut asta din declaratiile de avere postate pe net. Ce pot sa fac pentru a primi retroactiv diferenta care nu mi-a fost platita si ulterior sa-mi achite suma stabilita prin Hotararea Judecatoreasca valabila si in prezent?
Nu s-a inteles mesajul. Exista hotarare judecatoreasca in care se specifica " majoreaza pensia de intretinere la 25% lunar din veniturile lunare nete prezente si viitoare obtinute de parat pana la majorat sau alte dispozitii legale"
Lui nu-i retine 25% din venit ,institutia la care lucreaza (nu aplica sentinta judecatoreasca) .
Multumesc celor care mi-au raspuns
Eu cred ca s-a inteles, secretul este sa se vrea si sa se poata dovedi faptul ca venitul omului este mult mai mare si sa se aplice procentul la venitul corect.
Nu s-a inteles de toata lumea. Asta spuneam, Ioana, mai mult de 25% nu poate nicio instanta acorda indiferent cat se modifica venitul net...
E maximul, e procentual, nu se poate cere mai mult. Corect?

Nu stiu cat ii retine institutia din venitul din care ar trebui sa plateasca pensie, nu stiu ce include acel venit. V-am dat solutii, aplicati-le si reveniti cu raspunsurile primite.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara iuliana80 iuliana80 Buna ziua! Venitul lunar este alcătuit dintr-un salariu de baza la care se adaugă sporuri de noapte, weekend, sarbatori legale, plus tichete de masa. Pensia ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara vestha12 vestha12 as dori sa va adresez o intrebare in legatura cu pensia alimentara ce trebuie sa o primesc de la tatal meu. Am 19 ani sunt in cl. A 12-a si am primit pensia ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara. anonim89 anonim89 Buna ziua, Incep prin a va spune ca am varsta de 21 de ani. sunt student anul 3 la una dintre universitatile din bucuresti la zi. tatal meu este divortat de ... (vezi toată discuția)