Sunt beneficiara pensiei alimentare din 2006 in baza unei Hotarari Judecatoresti in cuantum de 25% din veniturile nete . Suma primita lunar nu a depasit 167lei lunar.
Tatal meu este inspector (studii superioare) la o primarie si are un venit net mult mai mare . Am vazut asta din declaratiile de avere postate pe net. Ce pot sa fac pentru a primi retroactiv diferenta care nu mi-a fost platita si ulterior sa-mi achite suma stabilita prin Hotararea Judecatoreasca valabila si in prezent?
Nu s-a inteles mesajul. Exista hotarare judecatoreasca in care se specifica " majoreaza pensia de intretinere la 25% lunar din veniturile lunare nete prezente si viitoare obtinute de parat pana la majorat sau alte dispozitii legale"
Lui nu-i retine 25% din venit ,institutia la care lucreaza (nu aplica sentinta judecatoreasca) .
Multumesc celor care mi-au raspuns
Eu cred ca s-a inteles, secretul este sa se vrea si sa se poata dovedi faptul ca venitul omului este mult mai mare si sa se aplice procentul la venitul corect.
Nu s-a inteles de toata lumea. Asta spuneam, Ioana, mai mult de 25% nu poate nicio instanta acorda indiferent cat se modifica venitul net...
E maximul, e procentual, nu se poate cere mai mult. Corect?
Nu stiu cat ii retine institutia din venitul din care ar trebui sa plateasca pensie, nu stiu ce include acel venit. V-am dat solutii, aplicati-le si reveniti cu raspunsurile primite.
Succes!
Pensie alimentara
iuliana80
Buna ziua! Venitul lunar este alcătuit dintr-un salariu de baza la care se adaugă sporuri de noapte, weekend, sarbatori legale, plus tichete de masa. Pensia ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara
vestha12
as dori sa va adresez o intrebare in legatura cu pensia alimentara ce trebuie sa o primesc de la tatal meu. Am 19 ani sunt in cl. A 12-a si am primit pensia ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara.
anonim89
Buna ziua,
Incep prin a va spune ca am varsta de 21 de ani. sunt student anul 3 la una dintre universitatile din bucuresti la zi. tatal meu este divortat de ... (vezi toată discuția)