Buna ziua,
As dori si eu o opinie in urmatoarea problema:
Un angajat al firmei mele (sa-i zicem firma A) este angajat cu CIM la domiciliul sau ca si lucrator comercial.Poate acest angajat sa vanda produse si servicii ale altei firme (firma B) ? Ce acte ar trebui intocmite intre cele doua firme? Multumesc anticipat.
Nu se incheie un act intre cele doua societati...... daca considerati ca poate fi vorba despre o concurenta neloiala , atunci incheiati cu salariatul un act aditional la c.i.m. in care sa inserati o clauza de neconcurenta.
Nu este vorba de concurenta neloiala. Poate nu m-am exprimat chiar clar. Eu vreau sa desfasor aceasta activitate. As vrea sa inchei un contract intre cele 2 firme, iar angajatul meu (din firma A) sa vanda la domiciliul lui, produsele firmei B. Nu stiu cum sa procedez corect, sa n-am probleme cu ITM-ul. De aceea am intrebat daca ar trebui si alte acte incheiate cu privire la aceasta activitate.
Multumesc.
Se poate incheia un contract de distribuire a produselor societatii B de catre societatea A prin intermediul angajatilor acesteia ....
ITM-ul nu are nicio legatura cu distribuirea produselor, ci doar cu aspectele referitoare la respectarea prevederilor legale cu privire la relatiile de munca - existenta c.i.m., a transmiterii si operarii acestuia prin Revisal etc. - , la sanatatea si securitatea in munca.