avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca la domiciliu

Buna ziua,
As dori si eu o opinie in urmatoarea problema:
Un angajat al firmei mele (sa-i zicem firma A) este angajat cu CIM la domiciliul sau ca si lucrator comercial.Poate acest angajat sa vanda produse si servicii ale altei firme (firma B) ? Ce acte ar trebui intocmite intre cele doua firme? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:07, 15 Ianuarie 2012
Nu se incheie un act intre cele doua societati...... daca considerati ca poate fi vorba despre o concurenta neloiala , atunci incheiati cu salariatul un act aditional la c.i.m. in care sa inserati o clauza de neconcurenta.
Nu este vorba de concurenta neloiala. Poate nu m-am exprimat chiar clar. Eu vreau sa desfasor aceasta activitate. As vrea sa inchei un contract intre cele 2 firme, iar angajatul meu (din firma A) sa vanda la domiciliul lui, produsele firmei B. Nu stiu cum sa procedez corect, sa n-am probleme cu ITM-ul. De aceea am intrebat daca ar trebui si alte acte incheiate cu privire la aceasta activitate.
Multumesc.
Se poate incheia un contract de distribuire a produselor societatii B de catre societatea A prin intermediul angajatilor acesteia ....

ITM-ul nu are nicio legatura cu distribuirea produselor, ci doar cu aspectele referitoare la respectarea prevederilor legale cu privire la relatiile de munca - existenta c.i.m., a transmiterii si operarii acestuia prin Revisal etc. - , la sanatatea si securitatea in munca.
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala sau nu? loryiy loryiy Buna seara, am si eu o intrebare:ce se intelege prin concurenta neloiala sau in ce situatii, conditii putem vorbi despre concurenta neloiala si ce acte ... (vezi toată discuția)
Conventie intre 2 societati de a nu angaja salariatii celeilalte lopypop lopypop doua societati cu acelasi obiect de activitate doresc sa incheie o conventie prin care sa se oblige ca nici una din ele nu va angaja salariatii celeilalte. Ce ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala din partea angajatorului zylvyu66 zylvyu66 Buna ziua, Sunt angajat ca reprezentant tehnic-comercial la o firma cu distributie nationala si imi desfasor activitatea in judetul unde locuiesc. Firma ... (vezi toată discuția)