avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copil minor

Sunt casatorita de 4 ani si jumatate si am un baietel de 4 ani.
imi doresc sa divortez de sot pe motive de incompatibilitate si multe altele.
problema e ca aceasta casatorie s-a oficiat in Munteni jud. Galati,iar eu de 2 ani stau la parinti in Iasi unde am si viza de flotant si copilul tot cu mine sta.
unde trebuie depuse actele de divort la Galati sau la Iasi?
pot avea un divort pe cale amiabila ca sa imi ramana copilul mie?
ce acte imi trebuie?
la cine sa apelez?
cat m-ar costa?
cat ar dura divortul?
precizez ca nu dorim partaj ca nu avem bunuri dobandite in timpul casatoriei.
va rog un raspuns rapid,daca se poate!
se poate divortul si prin notar,copilul e minor,dar dorim amandoi divortul
Cel mai recent răspuns: MIHAELA DEDIȚÃ , Avocat 18:31, 19 Ianuarie 2012
Unde are sotul parat domiciliul.Acolo se va judeca divortul daca nu mai aveti domiciliu comun.
Ar fi bine sa consultati un avocat si sa vada tate actele pentru a nu pierde mult timp cu procesul.
Instanţa competenţă ptr divorţ este judecatoria de la ultimul domiciliu comun dacă una dintre părţi mai are domiciliul acolo, în caz contrar de la domiciliul paratului adică în cazul dvs al soţului. Chiar dacă aveţi copil minor puteţi divorta la notar dacă vă înţelegeţi cu privire la toate aspectele inclusiv în privinţa minorului. În ceea ce priveşte instituţia încredinţarea minorului aceasta numai există potrivit legislaţiei actuale. Legea prezuma că este în interesul minorului să se acorde la divorţ custodie comună adică ambii părinţi să se ocupe de creşterea şi educaţia minorului şi doar în cazuri temeinic justificate se acordă custodia doar unuia dintre părinţi. În ceea ce priveşte domiciliul stabil al minorului aici trebuie să decideţi împreună dacă sunteţi de acord, dacă nu va decide instanţa in baza unor anchete sociale. Minorul vă primi pensie de întreţinere de la părintele cu care nu locuieşte. Ptr divorţ aveţi nevoie de certificat de căsătorie in original, copie certificat naştere minor şi o taxa
Buna ziua,!
Multumesc in primul rand ca mi-ati raspuns.
As mai dori sa va mai intreb cate ceva.
Eu am domiciliul trecut pe c.i de la parintii lui de pe langa tecuci,dar de 2 ani am viza de flotant si stau cu parintii mei la Iasi.El are domiciliul numai acolo la parintii lui,pt ca nu si-a pus viza de flotant pe Iasi.Mentionez ca noi suntem separati de aproape 5 luni iar el are mereu serviciul ba pe la Bucuresti, Tulcea sau Constanata,dar nu are carte de munca,adica lucreaza la negru.
Ma impiedica lucrul asta ?
Cum fac ? Depun actele la notar sau primarie in Iasi?
Noi ne-am pus de acord ca baiatul sa ramana la mine si sa aiba posibilitatea sa il vada cand vrea,iar de pensie nu stiu daca pot sa ii cer pt ca nu are nici un venit inregistrat.
Momentan ma ajuta cu platile pt gradinita la copil,chiar si cu medicamente si imbracaminte.
deci,cum procedez?
Va multumesc!
La notar la Iaşi. Primăria nu este competentă dacă in cauză sunt copii minori. Notarul nu vă va cere explicaţii cu privire la ceea ce aţi decis. Doar consemnează ceea ce aţi stabilit de comun acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar oanamaiu oanamaiu Eu si sotul meu vrem sa divortam de comun acord si am intes ca se poate si la notar, avem si un copil minor (3 ani) si vrem custodie comuna. Vrem sa stim ce ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Am o matusa care este maritata de 4 ani, acum s-a hotarat sa bage divort pentru ca, numai suporta scandalurile, certurile si amenintarile ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort.. Abdulah81 Abdulah81 Da ca sunt din Jud Bacau casatorita la primaria din Jud Bacau insa sunt despartita nu pe cale legala,pot da divort in orasul Tecuci,am buletin pe Tecuci am ... (vezi toată discuția)