avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz privind factura de caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz privind factura de caldura

In perioada lunilor martie,aprilie,mai - 2011 la factura de caldura mi-a fost facturate sume mari de bani cu mult peste consumul real,in acest sens,in luna august 2011, am fost la societatea care citeste repartitoarele si face calculul facturilor de caldura pentru a cere o recalculare a facturi de caldura pentru stabilirea costurilor reale,ocazie cu care mi s-a comunicat ca recalcularea se poate face odata cu inceperea furnizarii de caldura pentru sezonul rece 2011-2012.Am asteptat pana in luna decembrie -2011 aceasta recalculare dar nu s-a facut astfel ca la acesta societate am depus o sesizare in scris cu privire la acest fapt cerand sa faca recalcularea astfel ca acum in luna ianuarie - 2012 a venit factura de caldura fara sa se faca nici un fel de recalculare.In aceasta perioada s-a adunat majorari si penalizari la factura de la asociatie astfel ca de cateva zile a venit de la S.C. [EDIT] o notificare ca daca nu platesc sumele restante vor inainta actiune judecatoreasca pentru recuperarea debitelor.Ce sa fac?
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:28, 20 Ianuarie 2012
De ce nu ati contestat listele de plata cand erau afisate,se considera ca erati de acord cu calculele.Ati permis accesul in apartament pentru citirea repartitoarelor ? Asta este una dintre obligatiile dvs. din moment ce aveti repartitoare
@elenazan
Si daca contesta listele ce?
Utilizatorul nu are o problema cu asociatia, care in cazul de mai sus doar intermediaza, ci cu firma care face calculul. Primea raspunsul sa se duca sa discute cu firma, lucru pe care l-a facut si singur.

@gicu73
Banuiesc ca nu aveti nimic scris cu respectiva firma in august 2011.
Trebuia sa mergeti sa discutati mult mai devreme problema cu sumele mari.
Mergeti cu o copie a notificarii primite la firma din nou si discutati problema.
Cand administratorul afiseaza lista,sau mai devreme de asta,cand vi se inmaneaza fluturasii cu calculul caldurii,anuntati presedintele,firma de calcul,ca nu va convine calculul. Nu asa,va treziti in august ca ati fost incarcat la plata.
Am facut copii la listele de plata incepand din luna septembrie 2011 pana in prezent ,unde am fost in fiecare luna pentru a cere aceasta reclaculare si pe care le-am dat la societatea respectiva pentru a demonstra ca nu au facut acest lucru, si ca raspuns in luna decembrie 2011,o angajata de acolo mi-a spus ca stie de situatie dar nu se rezolva pentru ca a venit seful de asociatie unde locuiesc si i-a spus sa nu se faca nici un fel de recalculare.Nu stiu ce sa va spun daca e sovinism sau ura din partea sefului de asociatie deoarece sunt roman,el este maghiar ,observand o atitudine rau voitoare de cand m-am mutat in acel bloc,apropo stau intr-un oras din jud.Harghita si de asemenea seful de asociatie lucreaza la S.C.[EDIT] care mi-a trimis notificarea!?.Ma gandesc sa ma adresez oficiului de protectie a consumatorului,ce spuneti?
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
arockz, utilizator
E dreptul dv. daca doriti sa va adresati la OJPC fiindca firma de repartioare trebuia sa va comunice in scris rezolvarea sau caile de rezolvare a problemei .

Alte discuții în legătură

Refuz plata citire repartitor si caldura andradaa andradaa Buna Ziua! m-a inclin din nou in fata dumneavoastra cu o problema nemaiintalnita de mine pana in prezent.Un locatar din cadrul unei asociatii de ... (vezi toată discuția)
Recalculare vald vald buna ziua, in luna ianuarie 2011, am depus o notificare catre firma de repartitoare,notificare prin care instiintam ca renunt la repartitoarele de caldura, ... (vezi toată discuția)
Recalculare caldura imobil nelocuit irinapaula irinapaula Buna ziua, Sunt proprietara(rezidenta in Bacau) unui imobil situat in Iasi si care din luna decembrie 2019 nu a mai fost locuit. Acest lucru a fost adus la ... (vezi toată discuția)