In perioada lunilor martie,aprilie,mai - 2011 la factura de caldura mi-a fost facturate sume mari de bani cu mult peste consumul real,in acest sens,in luna august 2011, am fost la societatea care citeste repartitoarele si face calculul facturilor de caldura pentru a cere o recalculare a facturi de caldura pentru stabilirea costurilor reale,ocazie cu care mi s-a comunicat ca recalcularea se poate face odata cu inceperea furnizarii de caldura pentru sezonul rece 2011-2012.Am asteptat pana in luna decembrie -2011 aceasta recalculare dar nu s-a facut astfel ca la acesta societate am depus o sesizare in scris cu privire la acest fapt cerand sa faca recalcularea astfel ca acum in luna ianuarie - 2012 a venit factura de caldura fara sa se faca nici un fel de recalculare.In aceasta perioada s-a adunat majorari si penalizari la factura de la asociatie astfel ca de cateva zile a venit de la S.C. [EDIT] o notificare ca daca nu platesc sumele restante vor inainta actiune judecatoreasca pentru recuperarea debitelor.Ce sa fac?
Vad ca e foarte greu de inteles, cat sa platesc daca firma respectiva nu a facut recalcularea ca sa stiu cat a ramas de platit?Normal ca am platit in fiecare luna dar nu toata restanta cu majorarile aplicate ptr. ca am asteptat RECALCULAREA ptr. ca sa stiu cat e de platit in mod real si nu sa platesc sume inchipuite,suma ptr. care ma da in judecata este de 1500 lei.
Deobicei recalcularea se face la prima citire a indecsilor si atunci vi se regularizeaza si consumul.
Daca asta nu s-a facut si aveti probleme de alt ordin cu presedintele asociatiei si ea se reflecta in relatia cu firma de calcul atunci va puteti adresa la Protectia Consumatorului referitor la firma de calcul.
Dar faceti hartii scrise si cu raspunsul la ele va prezentati la PC.
Puteti reclama si la ANRSC care a dat autorizatie firmei de calcul sa lucreze.
Recalculare
vald
buna ziua,
in luna ianuarie 2011, am depus o notificare catre firma de repartitoare,notificare prin care instiintam ca renunt la repartitoarele de caldura, ... (vezi toată discuția)