Buna seara.
Imi poate explica cineva cam la ce se refera "dubiul profita inculpatului"?
Cazul meu fiind urmatorul.
Am avut un parteneriat de afaceri cu un prieten, am deschis o firma pe numele lui cu acordul lui.
Dupa ce am vandut prima transa de marfa "cherestea" prietenul m a reclamat ca i am furat contravaloarea marfii efectuand un transfer ilegal de pe contul lui in virtutea atributiilor de serviciu eu fiind in acelasi timp angajat la o banca unde am deschis cont pt firma. Transferul s a efectuat prin internet banking.
La politie prietenul a declarat ca nu avut absolut nici o relatie de afaceri cu mine acest lucru fiind infirmat atat de martorii mei cat si de martorii "partii vatamate" plus o serie de acte din contabilitatea societatii.Deci se poate demonstra foarte usor ca am fost in relatii de afaceri si parteneriat cu el.
Deci din moment ce exista clar dubiu asupra credibilitatii partii vatamate acest lucru ma ajuta cu ceva in procesul penal?
nu stiu exact pe ce probe se bazeaza 'prietenul' dar parerea mea este ca ati putea avea destule probleme. eu v-as sfatui sa consultati un avocat caruia sa-i duceti toate actele pe care le aveti ...
Adagiile au valoare juridica dar problema o constituie interpretarea probelor.Aici este toata chestiunea.
Sunt multe aspecte care trebuie analizate in concret.
Spre exemplu, chestiunea cu prietenul se poate dovedi.
Ar fi indicat sa mergeti la avocat pentru a se intelege ce este relevant si ce nu are relevata in functie de invinuirea concreta.
Asa cum invinuirea se face in concret si apararea se face tot in concret...
Inselat amarnic
CORTEX
Buna seara.
Am luat in chirie un gater care functiona ca o intreprindere individuala infiintata la cererea mea, pe banii mei pe numele unui prieten.
Pe ... (vezi toată discuția)