avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare produse cosmetice
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare produse cosmetice

Buna ziua!
am mai auzit de la cunoscuti ca ar exista ceva legi cum ca se pot returna produsele la magazinele de unde au fost cumparate daca ele sunt intacte si avem bonul fiscal (nu ma refer aici la comertul on-line). Pana acum nu am apelat la acesta lege (care nu stiu sigur daca exista) insa ieri am cumparat de la un magazin cu produse bio un sampon si un balsam de par care au costat impreuna 53 lei. Dupa ce m-am mai invartit in zona mi-am dat seama ca e cam scump pt buzunarul meu si m-am intors sa le returnez, insa vanzatoarea mi-a zis ca nu poate face acest lucru, poate doar sa imi ofere alt produs de aceeasi valoare sau mai scump si sa platesc diferenta de pret. Am lasat-o balta si acum as dori sa stiu daca ma mai pot intoarce azi cu produsele (adica in termen de 24 ore) in baza vreunei legi.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:04, 17 Ianuarie 2012
Se practica si la noi in tara, in magazine care vor sa isi atraga / fidelizeze clientii - e strategie de marketing. Nici in alte tari nu cred ca exista vreo lege care sa oblige, pur si simplu sunt mai evoluati (si) din acest punct de vedere :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produs prin primirea inapoi a banilor directiajulia directiajulia Buna seara, As dori sa va intreb daca am posibilitatea de a returna un produs nefolosit, cumparat dintr-un magazin de electronice, prin primirea inapoi a ... (vezi toată discuția)
Returnarea produsului in 24h cristiangheorghe cristiangheorghe Am tot cautat dar nu am reusit sa gasesc textul de elge in care se specifica ca un client poate returna un produs achizitionat in termen de 24 de ore de la ... (vezi toată discuția)
Returnare produs cumparat din magazin zoltar zoltar Am cumparat o pereche de ochelari de soare de la o firma de renume care au vicii de refractie. Mentionez ca am cumparat produsul din magazin si nu ... (vezi toată discuția)