avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Solicitare informatie.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Solicitare informatie.

Ma numesc Roscaneanu Ilie si fiind consilier in Consiliul Sindicatul Liber al Sectiei L2 Medgidia,organ de conducere,decizie si coordonare a activitatii a Sindicatul Liber al Sectiei L2 Medgidia,impreuna cu o parte din membrii organizatiei de sindicat ce alcatuiesc Adunarea Generala a Sindicatul Liber al Sectiei L2 Medgidia;care este autoritatea suprema a Sindicatul Liber al Sectiei L2 Medgidia,conform statutului actual(aprobat de judecatoria Medgidia in anul 2007) al organizatiei de sindicat;dorim o modificare a statutului prin care sa reorganizam structura organizatiei de sindicat cat si imbunatatirea statutului actual prin corelarea statutului actual al organizatiei de sindicat cu legislatia nationala actuala din domeniul muncii;care intre timp s-a modificat;precum si cu nevoile actuale ale membrilor de sindicat.
De aceea doresc sa-mi spuneti daca pentru aceasta modificare a statutului este necesara plata vreunei taxe,si daca este necesar,la ce suma se ridica valoarea acesteia ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:58, 24 Martie 2015
Conform art. 20. din Legea 62/2011: (1) Organizatiile sindicale sunt obligate sa aduca la cunostinta judecatoriei sau a Tribunalului Municipiului Bucuresti, dupa caz, unde s-au inregistrat, in termen de 30 de zile, orice modificare ulterioara a statutului, precum si orice schimbare in componenta organului de conducere.
(2) Instanta prevazuta la alin. (1) este obligata sa mentioneze in registrul special al sindicatelor, prevazut la art. 17 alin. (1), modificarile din statut, precum si schimbarile din componenta organului de conducere al organizatiei sindicale.
(3) Cererea privind modificarea statutelor si/sau a componentei organelor de conducere ale organizatiilor sindicale va fi insotita de urmatoarele documente, in doua exemplare, semnate pentru conformitate pe fiecare pagina de catre imputernicitul special desemnat de organul de conducere:
a) procesul-verbal al sedintei statutare a organului abilitat sa hotarasca modificarea statutului si/sau a componentei organelor de conducere;
b) copie a hotararii judecatoresti de dobandire a personalitatii juridice si copie a ultimei hotarari judecatoresti de modificare a statutului sau a componentei organelor de conducere, dupa caz;
c) statutul, in forma modificata;
d) lista cu membrii organului de conducere, care va cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul si profesiunea/functia,

- taxa judiciară de timbru de 200 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea sindicatelor dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara! Pe data de 10.05 .2012. am avut Adunarea generala pentru alegerea presedintelui de sindicat,s-a schimbat conducerea sindicatului....Intrebare: ... (vezi toată discuția)
Sindicat andonik andonik Dupa alegeri pentru lider sindicat a fost ales un alt lider, ce trebuie facut in continuare? Inregistrare la tribunal? Cine trebuie sa faca instiintarea la ... (vezi toată discuția)
Sindicat - reprezentativitate daca se modifica organele de conducere dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua! pe 13 .06.2011...instanta a constatat intrunirea conditiilor de reprezentativitate. Pe data de 26.01. 2012 s-a modificat componenta ... (vezi toată discuția)