avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident

Bunaziua.
Am avut un accident in data de 23.08.08 fiind baut la volan (alcoolemie 0,77 in aerul expirat si 1,45 respectiv 1,55 la interval de o ora in sange) in urma accidentului nu au fost victime decat pagube materiale.Eu conduceam o masina cu nr. provizorii de inmatriculare expirate si iesind de pe o straduta am intrat in coliziune cu o masina care circula regulamentar lovind-o lateral.Asi dori sa stiu ce pedeapsa pot sa primesc si daca permisul se anuleaza sau se suspenda.Acum asi vrea sa stiu daca nu am avut peste 0,8 intra la penal.
Va multumesc

Azi am fost la politie sa ma interesez de dosar si mi sa spus ca a inceput urmarirea penala si dosarul este la mapat.Asta ce inseamna ca voi fi ghemat direct in instanta sau la procuror care va putea da nup,eu ne fiind chemat la procuror unde am inteles ca pot cere recalc. alc.din sange .Daca voi primi amenda penala se anuleaza permisaul.Iar daca voi primi cu suspendare in cat timp pot da examenul pt. permis este adevarat ca dupa un an de la ramanerea definitiva a pedepsei se poate da.va multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: alexionut , utilizator 09:58, 9 Ianuarie 2010
multumesc pentru raspuns si imi cer scuze daca sunt prea insistent pe mine ma intereseaza daca alcoolemia la recalculare a iesit sub 0,8 ramane contraventie sau depinde tot de procuror daca va da nup sau va trimite dosarul in instanta?
bunaziua

azi am aflat rezultatele de la recalcularea alcoolemiei in care scrie ceva de genu:conform declaratiei numitului ... alcoolemia din sange in jurul orelor x si y se situa in jurul valorilor de 0,6 si 1 la mie.din acest calcul rezulta ca invinuitul putea sa declare partial consumul de alcool si ca cel mai probabil alcoolemia din sange era intre 1,8 si 1,6.acum asi vrea sa stiu daca procurorul tine cont si de primele rezultate sau doar de cel de 1,8 si 1,6 ne mai putand da solutionarea cu NUP.
astazi am fost chemat la politia rutiera unde am fost audiat de procuror si mi sau adus la cunostinta probele din dosar,la sfarsit doamna procuror mi-a spus sa astept decizia de scoatere de ub urmarire penala sau daca va fi cazul citatie de prezentare in instanta,exista vreo seansa sa primesc amenda administrativa deoarece de la procuror nu am aflat ce se va intampla si din impresia care mi-a facuto nu mi-a dat de inteles ca voi fi trimis in instanta.
am inteles de la o cunostinta ca niste caracterizari de la asoceatia de locatari sau de la locul de munca m-ar putea ajuta inir-un fel daca ma puteti ajuta si sa imi dati un sfat cu trebuie facute aceste caracterizari si cui trebuie date dosarul aflanduse la procuror,va multumesc.
ar putea cineva sa ma ajute cu un model de caracterizare de la asoceatia de locatari,ce trebuie sa contina si de cine trebuie semnat sau stampilat.va multumesc

Alte discuții în legătură

Alcoolul la volan vovy vovy Am un dosar penal pt conducere sub influenta alcoolului din 24.12.2011. Rezultatul alcoolemiei in aer este de 0,43, iar in sange de 0,80 prima proba si 0,65 ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcolului stanleyy stanleyy Daca in aerul expirat, valoarea alcolemiei indica 0,48 mg/l iar in urma analizelor de sange valoarea alcolului la ambele probe se situeaza sub 0,8 mg/l, care ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pt alcool srggg65 srggg65 Buna ziua, In 14 decembrie 2013 mi s-a retinut permisul pt consum de alcool.Concentatia fiind de 0,48 in aerul respirat.....s-au recoltat probele de sange ... (vezi toată discuția)