avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii formular deducere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

formular deducere

Buna ziua

stie cineva daca s-a schimbat formularul pt. deducerea suplimentara? este acelasi ca si anul trecut?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:29, 17 Ianuarie 2012

HG nr.44/2004 - norme de aplicare a Codului fiscal:

100. Pentru stabilirea deducerii personale la care are dreptul, contribuabilul va depune la plătitorul de venituri din salarii o declaraţie pe propria răspundere, care trebuie să cuprindă următoarele informaţii:
- datele de identificare a contribuabilului care realizează venituri din salarii (numele şi prenumele, domiciliul, codul numeric personal);
- datele de identificare a fiecărei persoane aflate în întreţinere (numele şi prenumele, codul numeric personal).
În ceea ce priveşte copiii aflaţi în întreţinere, la această declaraţie contribuabilul care realizează venituri din salarii va anexa şi adeverinţa de la plătitorul de venituri din salarii a celuilalt soţ sau declaraţia pe propria răspundere a acestuia că nu beneficiază de deducere personală pentru acel copil.
101. Declaraţia pe propria răspundere a persoanei aflate în întreţinere, cu excepţia copilului minor, trebuie să cuprindă următoarele informaţii:
- datele de identificare a persoanei aflate în întreţinere, cum ar fi: numele, prenumele, domiciliul, codul numeric personal;
- datele de identificare a contribuabilului care beneficiază de deducerea personală corespunzătoare, cum ar fi: numele, prenumele, domiciliul, codul numeric personal;
- acordul persoanei întreţinute ca întreţinătorul să o preia în întreţinere;
- nivelul şi natura venitului persoanei aflate în întreţinere, inclusiv menţiunea privind suprafeţele de teren agricol şi silvic deţinute, precum şi declaraţia afirmativă sau negativă cu privire la desfăşurarea de activităţi de: cultivare a terenurilor cu flori, legume şi zarzavat în sere, în solarii amenajate şi în sistem irigat; cultivare a arbuştilor şi plantelor decorative, ciupercilor; exploatare a pepinierelor viticole şi pomicole;
- angajarea persoanei întreţinute de a comunica persoanei care contribuie la întreţinerea sa orice modificări în situaţia venitului realizat.
Declaraţiile pe propria răspundere depuse în vederea acordării de deduceri personale nu sunt formulare tipizate.

102. Contribuabilul va prezenta plătitorului de venituri din salarii documentele justificative care să ateste persoanele aflate în întreţinere, cum sunt: certificatul de căsătorie, certificatele de naştere ale copiilor, adeverinţa de venit a persoanei întreţinute sau declaraţia pe propria răspundere şi altele. Documentele vor fi prezentate în original şi în copie, plătitorul de venituri din salarii păstrând copia după ce verifică conformitatea cu originalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar personal pentru persoane in intretinere romanlauramaria romanlauramaria ce trbuie sa contina dosarul pentru persoanele in intretinere al unui salariat? (vezi toată discuția)
Deducere personala ContSters31759 ContSters31759 Buna ziua, Pentru deducerea personala, la dosarul salariatului care are persoane in intretinere, trebuie sa existe atat adeverinta de la Finante, care ... (vezi toată discuția)
Acte necesare deducere copil incredintat dupa hot. judecatoreasca elam elam Buna ziua! In urma divortului s-a hotarat ca minorul sa fie incredintat mamei. Ce acte trebuie sa aduca aceasta la firma unde este angajata pt. a beneficia ... (vezi toată discuția)