avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Baza de calcul indemnizatie concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Baza de calcul indemnizatie concediu medical

in ultimii 2 ani am fost in concediu crestere copil ,care este baza de calcul care se ia pentru calculul concediului medical pentru ingrijire copil bolnav?.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 14:46, 17 Ianuarie 2012

OUG 158/2005:

ART. 10
(1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevãzute la art. 2 se determinã ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pânã la limita a 12 salarii minime brute pe ţarã lunar, pe baza cãrora se calculeazã contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
(2) În situaţia în care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor alin. (1), se constituie baza de calcul al indemnizaţiilor se utilizeazã perioadele asimilate stagiului de cotizare prevãzute la art. 8 alin. (2) şi (3), veniturile care se iau în considerare sunt:
a) indemnizaţiile de asigurãri sociale de care au beneficiat asiguraţii, prevãzute la art. 8 alin. (2);
b) salariul de bazã minim brut pe ţarã din perioadele respective, pentru situaţiile prevãzute la art. 8 alin. (3) lit. a) şi b);
c) indemnizaţia lunarã pentru creşterea copilului în vârstã de pânã la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de pânã la 3 ani, potrivit Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 148/2005 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 7/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, respectiv indemnizaţia pentru creşterea copilului cu handicap cu vârsta cuprinsã între 3 şi 7 ani, potrivit Legii nr. 448/2006 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru situaţiile prevãzute la art. 8 alin. (3) lit. c).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu medical stromelectro stromelectro Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediu medical a unei persoane revenita din CIC , o constituie valoare neta lunara a indemnizatie lunare primite in ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu medical dupa incetarea concediului crestere si ingrijire copil pana la 2 ani marianabacescu marianabacescu Acordare concediu medical pentru sarcina si lauzie dupa incetarea concediului crestere si ingrijire copil pana la 2 ani. Care este stagiul de cotizare in cazul ... (vezi toată discuția)