avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... semnatura personala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

semnatura personala

vreau o lamurire. semnatura se schimba dupa casatorie?( ma refer la fete si in cazul in care semnatura este numele de famile de fata , citet sau nu).
Toti imi spun ca trebuie sa schimb semnatura dupa casatorie pentru ca nu mai am acelasi nume de fata. Eu stiu ca semnatura este marca personala a fiecarei persoane, si tocmai de aceea ar fi recomandat sa nu se schimbe. Unde as putea sa geasesc reglementari referitoare la acest lucru?
multumesc
Cel mai recent răspuns: rocs , utilizator 22:21, 17 Ianuarie 2012
Parerea mea este ca, dincolo de reglementarile legale, daca exista, faptul ca ati ales sa purtati numele celui ales de sufletul dvs.,puteti alege si o usoara modificare a semnaturii citete., astfel incat sa fiti pe pace:)Incercati un compromis grafologic....ca sa fie reprezentativ atat personalitatii dvs. cat si numelui pe care, cu mandrie il purtati alaturi de persoana draga dvs.
da:) . dragut raspuns. Eu sunt casatorita dar semnatura mea este aceeasi dinainte de casatorie.
eu voiam sa stiu daca " da" sau "ba" , pentru ca pers cu care am discutat asta spunea ca nu auzit asa ceva, si trebuie neaparat sa se schimbe semnatura dupa casatorie, daca se semneaza cu numele de famile. Eu vad semnatura ca si un CNP, pentru totdeauna. Daca ma casatoresc in fiecare an , doar nu o sa schimb mereu semnatura :sticktongue:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume casatorie rcorinat rcorinat Buna ziua, As dori sa-mi pastrez numele dupa casatorie timp de un an din cauza unor motive legate de acte. Dupa un an, as dori sa-mi schimb numele dupa ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume casatorie doar de catre o persoana webdare webdare Buna ziua! In 3 luni logodnica mea si cu mine ne vom casatori. Inca nu am ajuns la un compromis privind numele. As vrea sa stiu daca exista posibilitatea ca ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume- dupa divort, cu al fiicei mele iulia_eu iulia_eu Buna. Problema este urmatoarea......... Eu sunt divortata de cativa ani, copilul mi-a fost incredintat, dar fostul sot nu a acceptat sa ii pastrez numele, pt ... (vezi toată discuția)