avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Aceeasi indemnizatie CCC sau 75% din venituri?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Aceeasi indemnizatie CCC sau 75% din venituri?

Buna ziua. Sunt total nedumerita. Aflasem ca daca al doilea copil se naste inainte de expirarea concediului pentru primul se primeste aceeasi indemnizatie ca cea anterioara, insa raportata la plafonul prevazut de OUG 111/2010.
Insa, acum nu mai sunt convinsa ca este adevarat, deoarece OUG 111/2010 prevede la art. 9, alin. 4, respectiv 5:
(4) Durata de acordare a concediului prevazut la art. 2 alin. (1) se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept, in conditiile prevazute la alin. (1) si (2).

(5) In cazurile prevazute la alin. (4) se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.

Astfel, de unde reiese ca se poate primi aceeasi indemnizatie ca cea veche in situatia acestor concedii suprapuse?

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:49, 23 Ianuarie 2012
Va multumesc din suflet, domnule Valeriu. Ca de fiecare data, dati cele mai bune explicatii cu argumente.
Va doresc un an nou mai bun si multa sanatate. Si sa ne mai ajutati cu raspunsurile dumneavoastra si pe viitor.
Daca ambii copii se nasc dupa 01.01.2011, indemnizatia celui de-al doilea copil este egala cu cea a primului din momentul in care primul imlineste doi ani, pana atunci, adica pe perioada de suprapunere ( de cand se naste al doilea copil si pana primul implineste doi ani) cel de-al doilea copil va beneficia de 600 de lei/luna!
In contradictie cu situatia in care primul copil este nascut inainte de 01.01.2011, cand cel de-al doilea copil nu va beneficia de acesti 600 lei!
Am tinut sa precizez acest aspect deoarece nimeni nu-l amintise si nu este chiar de neluat in seama!
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
rrazvann, utilizator
rrazvann:
1. Este adevarat ce spuneti dar acest aspect se aminteste atunci cand este cazul.
2. El a fost amintit de mai multe ori pe acest forum.
In conformitate cu art 9 alin. 6 din OUG 111/2010, pe perioada suprapunerii, cuantumul indemnizatiei lunare se majoreaza cu 600 lei, pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de al doilea.
Da domnule Tudor Valeriu, este adevarat si ce spuneti dumneavoastra, si anume ca aspectul amintit de mine nu face obiectul intrebarii initiale a utilizatorului si, totodata, sunt convins ca sunt utilizatori si consultanti care cunosc mult mai bine ca mine legislatia in acest domeniu, insa motivele pentru care am amintit aspectul despre care discutam sunt urmatoarele:
- nu sunt convins ca utilizatorul stia acest aspect, cu atat mai mult cu cat, pentru a beneficia de aceasta suplimentare a indemnizatiei trebuie facuta o cerere;
-daca utilizatorul stia acest aspect, atunci comentariul meu avea utilitate zero si nu afecta pe nimeni;
-daca utilizatorul nu stia acest aspect atunci cred ca interventia mea a fost binevenita;
-in cazul meu, similar oarecum cu cel despre care discutam, informatii de acest gen...
" colaterale" sa le zic m-ar fi scutit de timp si bani, dar din pacate, la acel moment, probabil ca "nu a fost cazul" sa mi se dea astfel de informatii;
Asadar, avand in vedere cele spuse de mine si faptul ca sunt un simplu utilizator, sper sa intelegeti ca singura mea intentie a fost sa ajut.

Alte discuții în legătură

Ccc gemeni Malex_ Malex_ Buna ziua! Am o nelamurire la care sper sa ma luminati dvs: Fiica mea sta sa nasca gemeni,este in CCC pt fiul ei de 1 an si 8 luni; -poate lua CCC ea pt unul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului Lorena_Teo Lorena_Teo Buna ziua. Legat de noile prevederi, cine si cat primeste pentru situatia in care se naste un copil am o nelamurire. Sotul meu se afla in concediul de crestere ... (vezi toată discuția)
Baza calcul cic 2011 Carla Georgescu Carla Georgescu Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este baza de calcul pt CIC(2) in cazul unui al doilea copil nascut in intervalul CIC(1) aferent primului copil, dupa noua ... (vezi toată discuția)