avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rezultat condamnare delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rezultat condamnare delapidare

Buna ziua,un amic a primit pedeapsa dupa un an de proces,un an de inchisoare pentru delapidare, care se suspenda dar este obligat sa plateasca daune:"În baza art. 14,346 C.p.p. art. 998 C.civil, obligă inculpatul la plata sumei de 31855 lei către partea civilă SC Status Impex SRL".
Acuma intrebarea mea este, daca nu plateste aceste daune(si nu o sa le plateasca, nu are de unde, si avocatul a fost cel din oficiu) ce se intampla?Primeste pedeapsa cu executare? Si daca da,dupa ce o executa, mai este nevoit sa plateasca banii?
Mulutmesc oricui imi poate da o informatie.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:16, 6 Februarie 2012
o sa fie executat pe salariu sau pe ce propietati are iar neplata prejudiciului o sa il afecteze la reablitate, daca sentinta de definitiva neplata prejudiciului nu o schimba.
Pai are 23 de ani, e student si sta cu parintii, nu are nici o proprietate si nici un fel de venit.Chiar nu are de unde da.
Nu ma poate ajuta nimic cu un raspuns cat de cat.Am cautat pe internet dar nu gasesc nici unde ceea ce intreb eu
Din cate stiu eu nu o sa ii ia nimic daca nu are ce executa, iar inchisoare nu o sa faca pentru datorii insa o sa il afecteze la reabilitare (stergerea cazierului)
I se va pune poprire pe salariu in momentul in care se va angaja sau i se vor executa bunurile in momentul in care va avea. Sistemul nostru de drept nu permite ca astfel de datorii civile sa fie convertite in zile de inchisoare.

Alte discuții în legătură

Crima proces in curs C.Fabyola C.Fabyola reformulez intrebarea Sotul meu a fost ucis ( omor deosebit de grav) intrebarea mea e,am cerut despagubiri ( cheltuieli de imormantare de judecata si daune ... (vezi toată discuția)
Suspendarea conditionata a pedepsei ContSters75393 ContSters75393 Daca o persoana in urma cu exact 7 ani a primit 2 ani cu suspendare si obligat la plata daunelor morale si materiale.Nici in prezent nu s-a achitat fata de ... (vezi toată discuția)
Cum poate paratul sa plateasca daunele morale daca acesta este in inchisoare? Meea1980 Meea1980 Buna ziua, Fratele meu a fost reclamant intr-un proces ce s-a terminat acum un an.Procesul s-a finalizat cu condamnarea paratilor (primul a primit 5 ani si ... (vezi toată discuția)