avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum poate paratul sa plateasca daunele morale daca ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum poate paratul sa plateasca daunele morale daca acesta este in inchisoare?

Buna ziua,
Fratele meu a fost reclamant intr-un proces ce s-a terminat acum un an.Procesul s-a finalizat cu condamnarea paratilor (primul a primit 5 ani si jumatate inchisoare cu executare si plata de daune morale iar cel de-al doilea 2 ani cu suspendare si plata daunelor morale )pentru savarsirea infractiunilor de viol si privare de libertate.M-ar interesa cum se procedeaza cu cheltuielile de judecata si daunele morale pentru ca nici unul din cei doi nu sunt dispusi sa plateasca nimic.Din cate stiu cel care nu e inchis a plecat in strainatate si nu stiu daca vreunul din cei doi are vreun bun pe numele lor.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 14:57, 7 Iulie 2011
Pe calea executarii silite , atunci cand plata nu se face de buna voie.In privinta celui care este condamnat cu suspendare , partea civila ar putea sesiza instanta cu o cerere prin care sa se solicita revocarea beneficiului suspendarii executarii pedepsei acordata condamnatului, pe temeiul neachitarii obligatiilor civile dispuse de instanta care l-a condamnat.Achitarea cheltuielilor civile este o conditiesi pentru ca el sa fie reabilitat atunci cand pedeapsa lui va fi considerata executata.
Cel condamnat la inchisoare urmeaza sa achite atunci cand va fi posibil, fiindca se subintelege ca in conditiile in care se afla in detentie nu are cum.
Da,numai pe calea executarii silite se poate.
Poate face plata si altcineva pentru condamnat daca doreste...evident...
Daca cel inchis este apt de munca este indicat sa presteze o munca. Va avea mai multe zile luate in calcul la liberare conditionata si va face dovada la reabilitare ca nu a fost de rea credinta la plata cheltuielilor de judecata, daca suma incasata este prea mica in raport cu cheltuielile de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva mariustec mariustec Buna ziua..instanta de recurs mi-a respins recursul si m-a condamnat la un an de inchisoare cu suspendare,plata daunelor morale in cuantum de 150000ron,plata ... (vezi toată discuția)
Poate fi revocata suspendarea executarii ped. in cazul neplatii cheltuielilor judiciare? pici80 pici80 Influenteaza neplata cheltuielilor judiciare suspendarea conditionata a pedepsei? (vezi toată discuția)