Buna ziua.In urma unor probleme asupra carora nu mai intru in detalii,am ramas fara permis de conducere si mi s-a intocmit dosar penal.Am fost trimis in instanta,iar sentinta finala a fost pe 29 noiembrie 2011,in urma careia am primit o pedeapsa de 2000 lei amenda penala.Aceasta amenda si cheltuielile de judecata le-am achitat pe data de 9 decembrie 2011.Acum,problema e ca nu stiu nimic ce trebuie sa fac in continuare ca sa obtin permisul de conducere.Din lipsa de bani pentru a consulta un avocat,am intrebat pe unde am putut.La judecatorie,cand am scos hotararea judecatoreasca mi-a spus ca dupa un an de zile,in speta 29 nov. 2012 pot da iar de permis.Alt raspuns care l-am primit a fost anume ca deoarece am primit amenda penala pot da iar de permis dupa 6 luni de la data achitarii amenzii,in speta 9 dec. 2011,si alt raspuns asemanator ca dupa data ramanerii definitive a sentintei.Rog daca poate cineva sa ma lamureasca,si ce hartii de la Judecatorie ar trebui sa am la dosarul pentru permis,ca sa-mi justific dreptul de a da din nou pentru permis de conducere.Va multumesc celor ce pot si vor dori sa ma ajute.
si trebuie formulata vreo cerere la seful politiei de la inspectoratul judetean? sau pur si simplu incep sa fac dosarul cu toate actele aferente, sustin examenul teoretic si practic, si permisul il primesc dupa promovarea acestui examen.
FACI SCOALA DE SOFERI SI PE URMA BAGI DOSARUL PT EXAMEN....ACEASI PROCEDURA CUM A FOST CAND AI OBTINUT PERMISUL! PROBLEMA E CA IN DOSAR SCRIE PT CE A FOST ANULAT PERMISUL SI O SA MERGI CAM PE GHIMPI,V A FI FFFF GREU SA L OBTII!
Amenda penala
periuta
In urma unei hotarari judecatoresti s-a primit amenda penala (alcoolemie 0,8).
In cat tip se poate redobandi permisul conf. noului cod rutier ? (vezi toată discuția)