avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sulta catre fostul sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sulta catre fostul sot

Buna ziua,mama mea a divortat 14 decembrie 2011, si ea vrea sa ii plateasca sulta fostului la judecatorie si am inteles ca acolo se completeaza o hotarare ca si-a primit sulta,precizez ca nu facem partaj. Intrebarile mele sunt:
1. La cat timp dupa ce isi ridica hotararea de divort cu definitiv si irevocabil isi poate schimba buletinul?
2.Hotararea ca i-am dat sulta trebuie legalizata?
3.Mai e nevoie de fostul sot la schimbarea actelor casei daca ai hotararea ca si-a primit sulta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:11, 19 Ianuarie 2012
Ca sa nu riste sa isi ia vreo teapa aiurea ar trebui sa aiba si un avocat care sa o consilieze.

Nu se procedeaza asa cum ziceti.
Mai intai se da hotararea si apoi se plateste sulta.
Exista mai multe variante dar este recomandabil sa apelati la avocat si nu sa procedati aiurea.
E ceva ce nu stiti bine. In cadrul partajului mamei i se atribuie ap si ii plateste sulta fostului sot.
Dupa ce trece termenul de atac al hotararii se poate legaliza , apoi imediat ce are hot legalizata, isi poate schimba numele, intabula casa pe numele ei.
Nu e necesar ca fostul sa se prezinte, daca exista undeva scris ca si-a primit sulta.
Exista variante dar sa nu ii dati banii decat in conditii clare.
Daca el declara ca nu a primit banii nu veti putea dovedi in instanta...
Noi vroiam sa bagam si partajul,dar avocatul ne-a zis ca evaluatorul ne scoate casa cam tot la pretul la care il cere fostul sot adica 20.000 de euro.Si ne-am hotarat sa ii dam sulta ca el asta si vrea si sa renuntam la partaj (si asa stam prost cu banii).Avocatul ne-a zis ca putem sa ii dam sulta ori la notar ori la judecatorie la un judecator de serviciu si ca la judecatorie cica exista un formular special pentru asa ceva.Hartia aia in care specifica ca i-am dat sulta ti-o da pe loc sau cum se procedeaza?Atunci cand o sa ii dam banii vor fi ambii avocatii.Multumesc ca mi-ati raspuns rapid.
Conditiile noastre ar fi sa ne aduca toate actele casei si din clipa cand si-a luat banii numai are ce cauta in casa din momentul acela.Cam la astea va referiti?Multumesc

Alte discuții în legătură

Buna seara, sunt recăsătorită și soțul are 2 copii majori ... Druga mihaela Druga mihaela Buna seara, sunt recăsătorită și soțul are 2 copii majori și un ap dobandit cu fosta. Au hotărât să lase ap unuia dintre copii dar actele sunt inca pe ... (vezi toată discuția)
Refuzul platii sultei pentru imobilul atribuit ioanabest ioanabest Va rog ajutati-ma cu un sfat in cazul de mai jos: in urma succesiunii dupa tata am mostenit 3/4 dintr-un imobil, iar sotia lui tata ( mama mea vitrega) a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! eu și soțul avem un imobil luat prin bancă(prima ... Cristina1620 Cristina1620 Bună ziua! Eu și soțul avem un imobil luat prin bancă(prima casa) în caz de divorț cum se procedează? Mai exact cum se poate împărți? Pe actul ... (vezi toată discuția)