avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii de munca.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii de munca.

Buna Ziua ! Sunt nou pe acest forum si as dori sa va pun niste intrebari.
Mama lucreaza intr-un birou cu o doamna care o tot terorizeaza,o injura expresii gen: (scroafa,putoare,nesimtita,prapadita etc),atacuri la persoana,cauta mereu o greseala si ridica tonul,cand vorbeste la telefonul mobil propriu noteaza pe o hartie ora la care vorbeste si cat a vorbit,ridica tonul la clienti si nu numai. Arunca cu obiecte gen: capsator,monitor dupa angajati,chestiunea e ca in acel caz nu au fost martori. Cand mama a fost injurata de aceasta "doamna" erau mai multe colege de serviciu in birou prezente. De curand i-a facut si un referat findca spunea ea nu isi indeplineste sarcinile de serviciu si ca vorbeste obraznic,ca a folosit stampila unei alte colege pentru stampilarea unei facturi fiscale desi i-a cerut acrodul acelei colege fiindca stampila proprie (pe inventar) s-a stricat si in plus datele de pe stampila (seria de CI) s-au schimbat,deci implicit trebuie schimbata si stampila.
De asemenea,i-a spus ca ea da ordine si ca trebuie sa le respecte indiferent de ce zic ceilalti si de ce spune legea. De exemplu,pentru un serviciu in Euro care este platit in lei de catre client,pe factura trebuie specificat cursul Euro si valoarea Euro ? De asemenea,fiindca a scris cursul Euro pe acele facturi fiscale si echivalentul in Euro i-a anulat mai multe facturi fiscale,desi legea spune ca in cazul unei greseli se taie cu o linie si se semneaza alaturi.

Ce se poate face in acest caz cu doamna aceasta ? Are dreptul sa aduca persoane din firma care au avut divergente cu ea la cercetarea disciplinara (deoarece de curand i-a facut si un referat).Ce poate face mama in acest caz ?

Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
sdb, utilizator
Cel mai recent răspuns: sdb , utilizator 16:29, 19 Ianuarie 2012
Cred ca saraca "doamna" ar trebui sa mearga putin (mai mult ) pe la un psiholog... are ceva probleme...

Mama dvs. ar putea sa fie putin mai ferma, sa se impuna in fata acesteia si sa nu ii mai tolereze astfel de manifestari animalice ...

Din punct de vedere legal, poate sa-i faca o plangere la conducerea unitatii/societatii respective...


dar... ma indoiesc ca mama dvs. daca nu are curajul sa ii raspunda si sa o puna la punct, va avea curajul si taria sa faca o astfel de sesizare si sa o si sustina pana la capat... si atunci... daca nu va avea aceasta putere, tot nu va rezolva nimic...

Din pacate mai exista si astfel de ... (greu de numit oameni!!) ... pe care, daca nu stim sa ii punem la punct, suntem nevoiti sa le inghitim mitocaniile...
Asa spune mai multa lume din firma,e cunoscuta ca are probleme de comportament,dar nimeni nu face nimic (nu e vorba despre o firma privata..daca intelegeti). Mama i-a raspuns de curand si a incercat sa o puna la punct si pentru asta si alte "chestiuni" neadevarate i-a facut referat... Ce stiti despre chestiunea cu facturile fiscale ? Poate mama in cercetarea disciplinara sa aduca alti oameni din firma care au avut probleme cu ea ? Poate mama sa scrie in nota de la cercetare disciplinara ca ceea ce face ea se numeste hartuire,intimidare ?! Va multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incercare de concediere ElissaT ElissaT Buna ziua, Lucrez din data de 03.02.2009 la o firma din domeniul alimentar,cu functia de adjunct sef magazin.In data de 03.06.2009 am anuntat seful de ... (vezi toată discuția)
Cineva a semnat un convocator cu intrebarile pentru o cercetare ... unghbaly unghbaly cineva a semnat un convocator cu intrebarile pentru o cercetare disciplinara care va avea loc a doua zi. s-a dus omul la cercetare, a raspuns la toate ... (vezi toată discuția)
Concedierea anagajatului neproductiv tastadaf tastadaf Buna ziua ! Am angajat in oct . 2011 o doamna la firma mea de transport marfa . In 01.02.2012 am angajat inca un om deoarece primul angajat NU este ... (vezi toată discuția)