Este frecventa situatia cand intr+un apartament de bloc, proprietarul are si sediul propriului SRL.
Una din incaperi este data cu mandat catre acest SRL.
Pretul Gigacaloriei difera de la simplu la dublu, pentru utilizatorii casnici, faţa de cel pentru societati.
Ce pret se aplica la plata caldurii (si apei calde), in acest caz, pentru apartamentul respectiv?
Avand in vedere ca partial este folosit de o familie, deci subventionat, partial de o societate, deci nesubventioant?
Apartamentul are repartitoare, deci se poate departaja consumul pe incaperi, sau daca nu se poate departaja pausal, dupa suprafata.
In asociatia nostra, acum cativa ani buni, furnizorul de apa, de exemplu ne-a impus sa preluam si gestionarea apei consumate de agentii economici.
Trebuie sa precizez ca avem vreo 15 agenti economici ce-si desfasoara activitatea efectiv in asociatie (nu in apartamente) la demisol, parter si mezanin. Acestia ocupa 40 % din suprafata asociatiei si cam tot 40% sunt si cheltuielile lor lunare la intretinere.
Factura de apa este una singura pentru intreaga asociatie si nu face nimeni vreo diferenta de pret. Pretul unitar este acelasi indiferent ca sunt proprietarii apartamentelor, chiriasi persoane fizice sau juridice, proprietari sau chiriasi ai spatiilor comerciale (banci, judecatorie, cofetarie, agentie imobiliara, jocuri electronice, notariat, executor...).
Nu stiu daca este aceeasi situatie la caldura pentru ca asociatia si agentii economici din blocurile noastre sunt debransati de la sistemul centralizat. Poate gresesc dar eu stiu ca ajutorul de caldura se aplica persoanelor, in functie de venituri, asa ca nu ar avea legatura cu pretul unitar facturat de furnizor. Furnizorul emite o singura factura pentru caldura iar ajutorul se apliaca punctual celor care depun documentatie si se incadreaza in limitele legale.
Numai RADET la Biroul contracte, va veti lamuri. Si asa este cum ati spus, societatile comerciale incheie separat contract cu RADET atat pentru Gcal apa calda cat si pentru Gcal incalzire.Trebuie stiut daca este simplu sediu social si atunci Gcal este subventionata sau daca in camera respectiva se desfasoara vreo activitate a firmei sau este punct de lucru si lucrurile se schimba. Stiu ca prin luna septembrie RADET a cerut completarea unei declaratii din partea asociatiilor de proprietari privind astfel de situatii.
@adriantot,
Aceasta problema se pune numai atunci cand pretul utilitatii este subventionat de catre cineva. Ei, cum este vorba de energie termica, fiecare consiliu local, functie de posibilitati, subventioneaza costul de productie - dar numai pentru populatie. Cand este vorba de firme, contractul de furnizare se incheie la pret de productie - lucru pe care de-altfel autoarea topic-ului l-a aflat intre timp.
Subventia la incalzire
mic57
Din cate am inteles, Primaria Bucuresti intentioneaza sa identifice firmele care au sediul in apartamente, astfel incat acestea sa nu beneficieze de subventia ... (vezi toată discuția)