Am o intrebare: - am o vechime in munca de 31 ani si varsta de 50 ani si sunt functionar public. Din 2011 am certificat de incadrare in grad de handicap accentuat si din ian. 2012 decizie medicala de incadrare in gradul II cu termen de revizuire la 1 an.
Intrebare: se poate suspenda raportul de munca in vederea pensionarii de invaliditate, in eventualitatea ca la revizie comisia sa decida reluarea activitatii, sau acesta trebuie sa inceteze ? Cu multumiri.
In primul rand trebuie sa aflati si dvs., chiar daca veti iesi la pensie, ca un functionar public nu are raport de munca ci raport de serviciu, intrucat nu a semnat un contract de munca ci a fost numit in functie prin act administrativ.
Nu inteleg ce relevanta are termenul de revizuire de 1 an. Comisia de expertiza medicala nu poate decide, la revizuire, "reluarea activitatii", asa cum ati scris in mesajul dvs., iar pensia de invaliditate nu este o pensie acordata pe o perioada anumita de timp, asa cum am mai citit in forum. Acesta este doar folclor.
Dvs. ati fost incadrat in gradul II de invaliditate. Potrivit art. 69, lit. b) din Legea nr. 263/2010, invaliditatea de gradul II se caracterizeaza prin pierderea totala a a capacitatii de munca, cu pastrarea capacitatii de autoingrijire. In aceste conditii, persoana care are competenta legala de numire in functia publica trebuie sa dispuna eliberarea dvs. din functie, potrivit art. 99, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 188/1999. Prin urmare, suspendarea iese din discutie.
Multumesc pentru raspuns, m-am lamurit pe deplin!
Am sesizat de asemenea si 'ţepii'. Suntem oameni si nimeni nu e perfect, dar nu stiu daca e cazul sa taxam fiecare scapare.