avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... masina blocata de un vecin
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

masina blocata de un vecin

buna sera, incerc sa gasesc o solutie la o problema stupida.
m-am mutat de 2 ani intr-un bloc, pana aici nimic neobisnuit.In seara aceasta am parcat masina , e parcarea din spatele blocului, in locul in care parcam de obicei.Un vecin beat a venit cu scandal la mine ca e locul lui si ca nu am voie sa parchez acolo, drept urmare a tras masina in spatele masinii mele si a blocat-o.A coborat dupa mine dar am vazut ca e beat si nu l-am provocat, l-am evitat si am intrat in casa.Ma gandesc cum voi iesi maine dimineata din parcare, sau ce fac daca am vreo urgenta?
cum sa procedez?
multumesc
Cel mai recent răspuns: anonim_71 , utilizator 21:38, 13 Iulie 2022
Sunati la 112 sau daca stiti la nr. de tel. de la sectia de politie de care apartineti.
Spatiul in care ati parcat autoturismul este spatiu special amenjat pentru parcare auto?
Respectivul vecin detine sau utilizeaza spatiul de parcare in baza unei autorizatii de concesionare din partea autoritatii locale sau il foloseste in calitatea de proprietar in imobilul situat in vecinatatea spatiului de parcare?
Daca este spatiu special amenajat de parcare ce apartine de primarie aveti dreptul sa sesizati oficial situatia la primaria care a emis autorizatia de concesionare spatiu de parcare,sau direct la sectia de politie responsabila zonei
Daca spatiul este utilizat fara forme legale...este greu sa va demonstrati dreptul legal asupra acestuia si sa ridicati pretentii pentru utilizarea lui exclusiv de catre dvs
spatiul este parcare publica, in spatele blocului, in plus mai sunt destule locuri goale de parcare.Nu pretind vreun drept asupra spatiului respectiv, vecinul meu pretinde dreptul asupra unui acestui loc de parcare motivand ca locuieste de mai mult timp ca mine in acel imobil.
simplu33 a scris:

vecinul meu pretinde dreptul asupra unui acestui loc de parcare motivand ca locuieste de mai mult timp ca mine in acel imobil.

Justificarea vecinului nu are temei legal in conditiile in care ,in cauza este vorba despre parcare pe domeniu public,in acest caz spatiile de parcare putand fi concesionate doritorilor care intrunesc conditiile legale
Pentru preintampinarea de situatii neplacute ,mai ales avand in vedere relatiile de vecinatate .se impune sa contactati vecinul cand se afla in stare "apta" necesara unei discutii decente si amiabile,in care sa lamuriti ca pana la obtinerea dreptului de utilizare in baza autorizatiei emise de autoritatea locala,ambii aveti drept sa parcati auto,niciunul neputand rtidica pretentii pentru un anume loc
Suplimentar ,realizati efortul financiar si solicitati autoritatii locale concesionarea spatiului care va suscita interesul,astfel incat dvs sa il utilizati in conditii legale

am uitat sa va spun ca mi-a dezumflat cauciucurile de 15-20 ori in mai putin de 6 luni, cateodata si 2 zile la rand.Normal ca la acest lucru nu am dovezi, dar nu prea mai stau bine cu rabdarea, ma mir ca l-am ocolit ultima data cand era beat.

Alte discuții în legătură

Masina personala fotografiata de un vecin iriss082yahoo.com iriss082yahoo.com Posed masina de 12 ani,locuiesc in acelasi cartier de 30 de ani,am ajuns de nu mai am loc sa imi parchez masina,de cand sunt :locatari cu chirie,copiii ... (vezi toată discuția)
Conflicte pentru locuri de parcare popaionut2002 popaionut2002 Buna ziua, Am o problema cu unii din vecinii de la un alt bloc apropiat. In orasul Buzau, unde locuiesc, sunt probleme (asa cum sunt probabil si in multe ... (vezi toată discuția)
Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)