Buna, sunt in ultimul an facultate la pedagogie. Daca incep sa muncesc din septembrie 2012 pana in iunie 2013, )pentru ca atat tine un an scolar) sunt 10 luni de munca. As vrea ca in iarna 2012 sa raman insarcinata si in vara ar trebui sa nasc. As avea drept la indemnizatie? Sau trebui sa lucrez 12 luni intregi pt a beneficia?
Buna seara....imi puteti spune va rog...am lucrat din aprilie 2017 pana in noiembrie 2017 adica 7 luni la o firmă de confecții...mi-am bagat lichidarea ca m-am hotarat din ianuarie sa plec in Austria...acum am aflat ca sunt însărcinată...daca ma angajez din feb pana inainte sa nasc as putea beneficia de indemnizație?precizez ca in sept as avea termenul.multumesc.
Buna seara....imi puteti spune va rog...am lucrat din 2 iunie 2017 pana in 10 noiembrie 2017 adica 5 luni și 8 zile la o firmă de constructii ....mi-am bagat lichidarea ca m-am hotarat din ianuarie sa plec in Anglia...acum am aflat ca sunt însărcinată...daca ma angajez din feb pana inainte sa nasc as putea beneficia de indemnizație?precizez ca in sept as avea termenul.multumesc.
Nu beneficiati de indemnizatia pentru CCC in tara, in situatia descrisa de dvs .
Ordinul 1474/2011
situatie : O persoană care a realizat o perioadă din cele douăsprezece luni anterioare datei naşterii copilului activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului a desfăşurat activităţi profesionale în România poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România?
solutie : Dacă persoana a realizat activităţi profesionale în România pe perioada dinaintea datei naşterii copilului, atunci potrivit prevederilor art. 11 alin. (3) lit. a) din Regulamentul (CE) nr. 883/2004, se supune legislaţiei române în vigoare. Aceasta poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România, prin totalizarea perioadelor de activitate realizate în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, aplicând prevederile art. 8 din Regulamentul (CE) nr. 883/2004 şi ale art. 12 din Regulamentul (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială. Conform acestor prevederi perioadele de activitate desfăşurate în alt stat membru se totalizează şi se adaugă celor realizate în România, în măsura în care acest lucru este necesar, în vederea deschiderii dreptului la indemnizaţia pentru creşterea copilului. Totalizarea perioadelor de activitate realizate în alte state membre este posibilă dacă persoanele care au realizat activităţi profesionale în alte state membre se supun legislaţiei din România la data naşterii copilului.
Am o nelămurire. În iunie am absolvit facultatea, în 9 octombrie m-am angajat, și de mâine 1 martie firma ne desface contractul de muncă, pentru că nu mai au contract cu firma pentru care lucra. Sunt în căutarea unui loc de munca dacă în decursul luni martie ma angajez pana undeva la data de 10-15 martie și în septembrie aș vrea să rămân însărcinată, o să mai beneficiez de acea indemnizația pentru creșterea copilului?
Indemnizatie
Juliacsilla
Buna ziua, ne dorim un copilas.situatia este urmatoarea: pana in 2017 am lucrat in germania.din 2017, 6 luni am lucrat la o firma care s-a inchis. Din august ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie
Irinaely6
Buna seara !
Intrebarea mea este urmatoarea pana pe data de 1 martie 2017 am beneficiat de indemnizatie crestere copil apoi lunile urmatoare nu am lucrat nici ... (vezi toată discuția)