avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburarea linistii publice

am si eu o problema de foarte mult timp cu vecinul de deasupra care nu nu stie (mai bine zis nu vrea) sa asculte muzica mai incet.
problema este in felul urmator ... vine acasa in jurul orei 4 dupa amiaza si cam dupa o jumatate de ora deschide larg geamul la camera (dormitor) si asculta muzica la maxim. deci nu este vorba de vreo petrecere ci doar de muzica la maxim. vreu sa mai spus ca din momentul din care incepe muzica, eu nu pot sa mai am nici un fel de activitate cu copilul in camera lui (apropo, pe care am amenajat-o special pentru ea). nici vorba sa se uita la un desen animat, d-apoi sa mai facem cate o lectie. acest lucru se intampla atat in timpul orelor de liniste cat si in afara lor. in medie cel putin o data pe saptamana. deci daca saptamana asta sare cumva peste o activitate de genul, saptamana viitoare cu siguranta recupereaza .
mai mult de asta, vecina din scara alaturata, care este perete in perete cu camera copilului, incepe sa-mi bata cu ciocanul sau cu un obiect in peretele meu. vecina este o babuta cam bolnava caruia i-am explicat de multe ori ca nu eu produc larma dar se pare ca nu a inteles. mai mult, aceasta combinatie de muzica tare si bataie in perete s-a intamplat de cateva ori pe timpul noptii, cand fetita dormea si am gasit-o speriata foarte tare.
deci tipul de sus imi da muzica in cap, babutza imi bate in perete, copilul meu a inceput sa nu mai stea in camera si sa reactioneze foarte urat la diferite batai in pereti care se mai aud ziua, intamplator.
mentionez ca aceste lucruri se intampla din primavara anului 2011 si rabdarea mea a cam ajuns la limita, mai ales ca este implicat si copilul.

am fost de cateva ori la vecinul meu sus, l-am rugat sa dea mai incet muzica dar din pacate nu m-a ascultat, ba din contra. vreau sa mentionez ca acest lucru se intampla cand este baut. deci nu ma pot intelege cu el.

am chemat politia, a vazut ce se intampla am hotarat impreuna cu ei ca o sa i se dea un avertisment dar acest lucru nu s-a intamplat pentru ca nu le-a deschis usa politistilor. din motive ca nu a vrut sa deschida sau nu a auzit din cauza muzicii.
toata chestia a continuat, am chemat acum de curand politia si probabil ca a vazut ca vine si a redus volumul. deci agentii de politie care au fost a doua ora au constatat ca se asculta muzica moderat si mi-au spus ca asa este la bloc, sunt peretii subtiri. totusi au fost la el la usa, i-au spus si dupa ce a plecat politia m-am trezit cu el la usa si m-am amenintat ca ma reclama si el cand ... fiti atenti ... cand aude ca fuge copilul prin casa la ora 11 noaptea. am ramas surprins, fetita mea doarme de la ora 21 (are 4 ani) si nu prea poate sa fuga pe tavan. bineinteles ca tipul era beat. si pe langa alte vorbe urate la adresa mea.
dupa ce a pleacat de la usa, a dat din nou muzica la maxim, a batut cu picioarele in podea, a continuat ceea ce facea inainte. in acea noapte, din nou ... a dat drumul la muzica la ora 2 noaptea la maxim. norocul nostru a fost cu sotia lui pe care am auzit-o tipand la el si in momentul ala muzica a incetat. am avut noroc ca nu s-a trezit fiica-mea.
ghinionul meu a doua oara, a fost ca cei doi agenti de politie nu au auzit muzica la adevarata intensitate.

ok, sunt de acord cu peretii subtiri, sunt de acord ca asa este la bloc, toata viata mea am stat la bloc, nu ma supara cand se face un chef dar asta mi se pare cam exagerat. cel putin o data pe saptamana!
mi-este si frica acum sa chem din nou agentii de politie ... daca se intampla ca si ultima data or sa creada ca sunt nebun, stiti si voi povestea cu lupul.
relatia amicala ce o aveam cu el cred ca deja am stricat-o in momentul in care am chemat politia.
orice sfat, orice lamurire orice este bine venita. prin acest mesaj nu vreau sa ma plang ci vreau sa cer ajutorul celor care au mai trecut prin asta sau care sunt in masura sa ma ajute.
toata lumea cu care am vorbit pana acum, mi-a spus intr-un mod mai elegant sau nu, ca nu ar fi nicio rezolvare pentru situatia in care ma aflu.
multumesc
luar
Cel mai recent răspuns: luar , utilizator 16:26, 20 Ianuarie 2012
Daca pe cale amiabila nu puteti rezolva nimic, singura cale este politia. Ii chemati de fiecare data cand sunteti deranjati. Apropo, numai pe dvs. va deranjeaza, pe alti vecini ....?
multumesc pentru raspunsul promt.
din pacate numai eu pot sa fac asta. vecinii din scara cealalta, perete in perete cu el, care aveau un copil si despre care am auzit ca se plangeau si ei din acelasi motiv, s-au mutat. am auzit ca ar fi cauza datoriilor. si cu batranica nu pot face numic, pentru ca ea nu a inteles de fapt care e problema.
din pacate nu mai am cu cine sa merg.
cum este firesc, cred, imi si este putin frica de repercursiuni, pentru ca nu stii cu cine te pui. am un copil, o nevasta :(

puteti sa-mi dati niste sfaturi? idei?
insist pe acest aspect pentru ca este prima data in viata mea cand am de a face cu o asemenea situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecina annadode annadode Va rog frumos sa imi spune-ti si mie daca pot primi amenda in cazul in care vecina mea draga suna la politie fiindca copii mei in varsta de 2 si 3 ani mai fug ... (vezi toată discuția)
Sunt terorizata!!!!!!!!!!!!!! dy@n@ dy@n@ Buna! Am revenit din nou pe site ul acesta care ma ajuta foarte mult ! Dar acum pot spune cu toata certitudinea ca sunt terorizata ! De ce spun ca sunt ... (vezi toată discuția)
Ascult muzica tare la bloc heciu heciu (nu am stiut in ce categorie sa incadrez subiectul meu) Am cautat pe forum un raspuns la intrebarea mea, insa nu am gasit. Locuiesc la bloc, mai exact la ... (vezi toată discuția)