avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Modificare clauze abuzive contract cadru licitatii ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Modificare clauze abuzive contract cadru licitatii publice.

Urmeaza sa particip la o licitatie publica si am primit cand am solicitat caietul de sarcini si contractul cadru care contine niste clauze abuzive si care pot afecta o societate.

Ex : Furnizorul accepta ca Achizitorul nu va fi retinut raspunzator in cazul nerealizarii din punct de vedere valoric a pretului total estimat in functie de modul de derulare al contractului, din lipsa unei nevoi concrete de achizitie.

Concret : Daca ei initial au zis ca au nevoie de 2000 de bucati dintr-un produs si primesc o oferta pentru 2000 de bucati(cu un pret foarte bun evident), si isi dau seama ca defapt au nevoie doar de 2 bucati, furnizorul este obligat sa dea doar 2 bucati la pret negociat initial.

Un alt exemplu : In cazul in care Furnizorul nu asigura livrarea produselor angajate ( 5 zile lucratoare) in baza acestui contract sau acesta nu corespunde cerintelor prevazute prin prezentul, Achizitorul are dreptul sa apeleze la serviciile altui agent economic, iar Furnizorul accepta sa plateasca orice diferenta de pret perceputa.

Concret : Furnizorul nu reuseste sa livreze in 5 zile, atunci Achizitorul cere oferta de la o alta firma(NECUNOSCUTA) care are pretul de 10 ori mai mare , Furnizorul cumpara produsele de la firma NECUNOSCUTA si le vinde achizitorului la pretul initial stabilit in contract.Afacere cu profit de (minus)- 900%.

Intrebarea este : Aceste clauze ale contractului cadru oferit de Achizitor , se pot modifica? Daca da in baza carei legi? Sau pe ce baza? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MIHAELA DEDIȚÃ , Avocat 18:48, 20 Ianuarie 2012
Orice contract se poate negocia între părţi aşa cum doresc, cu respectarea legilor in vigoare bineînţeles. Clauzele pe care le.aţi exemplificat nu sunt interzise de vreo lege anume, aşa că este dreptul dv.stră să le renegociati sau să nu semnati contractul dacă consideraţi că nu vă convine.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza la capitolul modificarea/rezilierea contractului soazig soazig Cum se interpreteaza acest articol din contractul propus de catre AC? \\"Achizitorul poate să renunţe definitiv la achiziţia de cantităţi parţiale de ... (vezi toată discuția)
Fisa furnizori declarati castigatori biankka biankka Buna ziua am si eu o intrebare Am un control la achizitii si contabilitate si printre altele mi se solicita fisa furnizorilor declarati castigatori Aveti ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice - reluarea competitiei Nootropic Nootropic Achizitorul deruleaza un acord cadru cu 3 operatori, atribuirea contractelor subsecvente se face prin reluarea competitiei , anume, prin solicitarea ... (vezi toată discuția)