avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcere din cic inainte ca sa implineasca copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcere din cic inainte ca sa implineasca copilul un an

Buna,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie - daca mama se intoarce din cocediu de ingrijire copil inainte de implinirea varstei de un an, aceasta poate fi concediata avand in vedere urmatoarea speta:
Firma a fuzionat cu o alta, exista 4 posturi similare cu al mamei, poate fi desfiintat postul mamei?, si mentinerea celorlalte 4.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 15 Mai 2012
in OUG 111/2010 se prevede ca angajata care se intoarce la munca inainte de implinirea de catre copil a varstei de 1 an, nu poate fi concediata pe perioada primirii stimulentului de insertie (art.25), deci pana cand copilul implineste 2 ani.
in caz de desfintare post nu se aplica acest articol?
multumesc.
Prevederile nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea din cic mogy-80 mogy-80 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Am nascut in aprilie anul acesta si ma voi intoarce la munca inainte sa implineasca copilul 1 ... (vezi toată discuția)
Loc de munca dupa cic alexandrap alexandrap Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu o problema. In luna octombrie a acestui ai voi termina CIC ul iar de la societatea la care sunt angajata mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Drepturi transfer la alta firma dupa revenire din cic giacris giacris Buna ziua, Am si eu o problema mai complicata. Sunt in CIC de 1 an, pana la 01 februarie 2013. Intre tp, firma la care sunt angajata a fost vanduta catre ... (vezi toată discuția)