avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul drepturi banesti aferente concediului de odihna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul drepturi banesti aferente concediului de odihna

cum se calculeaza zilele de concediu de odihna in cazul in care din 28 zile la care aveam dreptul am efectuat doar 6,si pe urma mi-am dat demisia? multumesc. enoiu liliana
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 19:16, 22 Ianuarie 2012
va rog frumos sa imi dati si mie formula de calcul pentru zilele care trebuie sa le rambursez,deoarece mi s-a spus o suma destul de mare dupa calculele mele, mentionez ca sunt contabila, dar nu vreau sa ma insel si miine trebuie sa merg la uzina, de aceea daca puteti sa-mi raspundeti in seara asta va multumesc din suflet.
suma ce revine zileleor de concediu de odihna se calculeaza :
media veniturilor dvs in ultimele 3 luni( anterioare lunii in care ati luat concediu ) impartit la nr de zile lucratoare si rezultatul inmultit cu nr de zile de concediu (in cazul dvs cite zile aveti de resituit)
Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale din ultimile 3 luni anterioare plecarii in concediul de odihna. Indemnizatia de concediu de odihna nu poate fi mai mica decat salariul de baza. indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenit pentru perioada respectiva prevazut in CIM.

Se determina media zilnica a drepturilor salariale din ultimele 3 luni - depinde cand v-au fost platite aceste zile de concediu de odihna, mai bine spus in care luna si in functie de aceasta calculati cele trei luni.
Venitul realizat/luni ZILE LUCRATOARE / LUNA

Calculul : X : Y = Z x 22 = W lei,
unde X reprezinta venitul realizat pe cele trei luni anterioare acordarii C.O. care s-au luat in calcul
Y reprezinta total zile lucratoare in cele 3 luni de care discutam aici
Z reprezinta media zilnica a drepturilor salariale din ultimele trei luni anterioare plecarii in C.O.

Sper ca m-am facut inteleasa.:)

multumesc mult, mi-ati fost de ajutor
Cu mare placere :) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna ilinanamaria ilinanamaria la un salariu brut de 2500 lei +25% spor vechime=3125 lei, pentru 24 zile concediu de odihna cat trebuie sa iau net indemnizatie pentru CO (vezi toată discuția)
Concediu de odihna luciapap luciapap In luna Iunie am avut doi salariati care au fost in c.o., sa modificat ceva la c.o. in anul acesta sau programul meu a calculat gresit? salariu de baza=600 ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu odihna scoala1baraganul scoala1baraganul Cum se calculeaza indemnizatia de C.O. in situatia in care personalul este in concediu din iunie pana la 31 august? Va fi afectata indemnizatia, de reducerea ... (vezi toată discuția)