avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Partaj pe cale amiabila
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Partaj pe cale amiabila

Am divortat acum 4 ani pe cale amiabila fara sa facem partajul. Acum dorim sa facem partajul , tot pe cale amiabila. Va rog sa-mi spuneti care este cea mai simpa metoda si cea mai putin costisitoare. Cam care ar fi si cum se calculeaza costurile la un partaj ?
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
okidoki0809, utilizator
Cel mai recent răspuns: Calina Sorescu , Mediator 15:09, 25 Ianuarie 2012
Variantele pe care le puteti alege sunt:

1. Notar - onorariul notar + taxa de timbru, reprezentand un procent din suma valorilor partajabile.

2. Instanta - onorariu avocat + taxa de timbru reprezentand 3% din valoarea de partajat.

3.Mediator - onorariu mediator (fix sau un procent din taxa de timbru achitata la instanta).Odata cu prezentarea Acordului de Mediere in instanta se depune si cerere de restituire a taxei de timbru.
Parerea mea ar fi ca cel mai de preferat ar fi prin avocat si mediator adica la instanta.
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2012
Ares-3, moderator
Inainte de a lua o decizie, puteti beneficia de o sedinta de informare cu privire la mediere care, de regula, nu implica niciun cost din partea dumneavoastra, mediatorii asigurand deseori sedinte de informare gratuite.
Ceea ce trebuie sa stie cati bani ii cere un mediator pentru ca apoi sa ajunga la instanta.
Trebuie sa stie care este cea mai ieftina varianta vis a vis de de multi mediatori.
Avocatul ii poate redacta chiar el actul.
Si mediatorul daca are studii juridice poate redacta tranzactia avocatul acordand doar consultanta.Asa ar fi cea mai buna varianta pentru om deoarece redactarea de avocat il poate costa mai mult.
Pentru a nu-si taia singur craca de sub picioare, mediatorul nu cred ca va cere onorariul astfel incat sa concureze cu taxa de timbru. In plus, asa cum ati subliniat, daca mediatorul are si studii juridice ori consulta el insusi un jurist, poate gasi o solutie buna pentru client.

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort rebeca_rebeca rebeca_rebeca buna ziua! sunt divortata de aproape 1 an si,din diverse motive,am ales sa introduc doar actiune de divort,nu si de partaj. as putea face acum acest lucru,sau ... (vezi toată discuția)
Procedura divort- costuri/partaj- acte necesare alex83 alex83 buna ziua...care sunt procedurile de divort..?mai trebuiein..instanta?..sau cum se face mai exact.../..ma refer si cu treaba de partaj cu toate...acte ... (vezi toată discuția)
Partaj prin mediator radorim radorim cind partile se inteleg, cum se desfasoara(procedeaza) partajul prin mediator?! (acte, costuri, etc.) multumesc (vezi toată discuția)