avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Buna ziua,
sunt posesoarea unui testament cu ,,titlul universal conform art. 894 COD CIVIL''pentru bunuri mobile de la sora mamei.Mentionez ca suntem 3 frati si a- si dori sa stiu daca ei pot ataca testamentul.In caz de deces mai trebuie sa urmez vreo formalitate sau pot vinde direct?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:56, 23 Ianuarie 2012
Sunteti legatara cu titlu universal. Fratii dvs ca si dvs nu sunteti mostenitori rezervatari ai matusii dvs deci nu pot cere reductiunea, insa pot ataca testamentul in instanta daca nu sunt de acord. Orice act se poate ataca. Dupa decesul matusii va prezentati la dezbaterea succesiunii cu testamentul. Dupa eliberarea certificatului de mostenitor puteti vinde bunurile lasate prin testament.
multumesc ptr.raspuns dar asi mai avea o neclaritate.matusa mea a instrainat apartamentul prin contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, iar prin testament mie imi raman bunurile din apartament: o biblioteca cu carti, un bar si 2 tablouri de autori neconsacrati (aprox.anii 1930).de ce ar mai trebui certificat de mostenitor? ptr. ca alte bunuri nu sunt, iar eu pot sa le intrainez fara a face dovada ca sunt mostenite.
Stimata doamna, trebuie dezbatuta succesiunea! Testamentul nu reprezinta act de proprietate pe acele bunuri fie ele si bunuri mobile....certificatul de mostenitor de fapt de legatar in cazul dvs atesta ca patrimoniul defunctei s a confunfat , a trecut in patrimoniul dvs, sau o parte a acestuia. Orice moarte deschide o succesiune! In asa fel va veti valorifica dreptul atat cel de a fi mostenitoare testamentara cat si de a intra in posesia bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare testament notarial bim67 bim67 O matusa doreste sa-mi faca testament notarial privind bunurile ei (mentionez ca eu sunt nepot de frate). Cum se va imparti averea la decesul ei in ... (vezi toată discuția)
Testament maricaluminita maricaluminita Am primit prin testament de la o persoana care nu-mi este ruda, universalitatea bunurilor sale mobile si imobile, declarandu-ma legatar universal. persoana a ... (vezi toată discuția)
Testament raul89 raul89 Buna seara. Supun atentiei dumneavoastra urmatorul text existent intr-un testament: \"testez lui x, totalitatea bunurilor mobile SAU imobile ce ... (vezi toată discuția)