avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general coeficientii de ierarhizare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

coeficientii de ierarhizare

se mai calculeaza coeficientii de ierarhizare la salariu minim in functie de studiile avute?
exista cadru legal pentru acesti coeficienti?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 19:03, 24 Ianuarie 2012
acestia au fost fosositi in ctr. colevtiv de munca la nivel nat. care nu mai exista. In cazul in care ei au fost prevazuti in Reg intern sau in contractul colectiv aplicabil si in vigoare ( pe unitate sau ramura) ,atunci ii aplicati si dvs., daca nu ... nu
Pentru 2012 nu mai exista coeficienti de ierarhizare.
Nu mai exista baza legala pentru aplicarea coeficientilor de ierarhizare, decat prevederile din CCM la nivel de ramura. In anul 2012 pentru a se putea aplica coeficientii de ierarhizare trebuie ca acestia sa fie prevazuti in CCM aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

Legea nr.62/2011 prevede ca CCM incheiate la nivel de sector de activitate este aplicabil numai partilor semnatare:

Art. 133
(1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum urmeaza:
a) pentru toti angajatii din unitate, in cazul contractelor colective de munca incheiate la acest nivel;
b) pentru toti angajatii incadrati in unitatile care fac parte din grupul de unitati pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca;
c) pentru toti angajatii incadrati in unitatile din sectorul de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca si care fac parte din organizatiile patronale semnatare ale contractului.

Asta e partea cu "produc efecte" ...dar de unde rezulta ca nu se mai calculeaza (aplica) coeficienti minimi de ierarhizare....Confundati termenii...
Clauzele din contractele individuale de munca nu pot contine prevederi inferioare clauzelor minimale din contractele colective de munca existente la nivel national.
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
Herra_, utilizator
Poate va este util si acest articol:

www.avocatnet.ro/content/art...

Alte discuții în legătură

Resurse umane COSTA AMALIA CRISTINA COSTA AMALIA CRISTINA La o societate comerciala cu 23 de salariati trebuie contract colectiv de munca? Care este salariul minim pentru muncitori calificati? (vezi toată discuția)
Coeficienti ierarhizare 2012 rominaduca rominaduca buna ziua. Ma puteti lamuri va rog cu privire la coeficientii de ierarhizare?Am angajati care au primit 670, iar acum vor avea 700 si angajati care au luat ... (vezi toată discuția)
Contract de munca artemita artemita Contractele de munca la nivel de ramura sunt obligatorii pentru unitatile care fac parte din ramura respectiva ? (vezi toată discuția)