avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interdictia de a nu parasii localitatea de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interdictia de a nu parasii localitatea de domiciliu

Buna seara.Am fost arestata timp de 100 de zile pentru contrabanda cu tigari si intr-un final mi s-a admis cerea de liberare sub control judiciar.Mi s-a impus sa nu parasesc localitatea de domiciliu, sa nu iau legatura cu ceilalti inculpati direct sau indirect,sa ma prezint la organele de ancheta ori de cate ori este nevoie dar nu S-A SPECIFICAT PE CE PERIOADA!!! V-as ruga daca se poate sa ma lamuriti si pe mine de ce nu s-a specificat perioada de interidictie si cum pot ataca aceasta decizie pentru a mi se inlocui cu o alta masura.mentionez ca am 2 luni de cand am ajuns acasa din arest.Va multumesc !!!!
Imi pare deosebit de rau , dar legea astfel prevede astfel cum v-au indicat cei doi colegi de forum.
La impedimentele legale trebuia sa va ganditi la inceput , cand ati comis fapta , iar acum ar trebui sa va multumiti cu libertatea asa restransa cum este pentru ca este LIBERTATE..
Uneori trebuie sa va ganditi si la proverbul acela cu "nemultumitul"
Restul , depinde de probe , aparare si de magistratii care vor hotara .
Multumesc pentru raspunsuri!Mai astept mesaje...
Atata vreme cat inculpatii cu interdictie nu vor purta asa ceva:

[ link extern ]

m-ar mira ca cuiva sa ii pese ...
Da, toata lumea are dreptate, insa neparasirea localitatii sau a tarii reprezinta ingradirea unui drept fundamental (dreptul la libera circulatie),si stiu o persoana care dupa ce a avut aceasta interdictie pe perioada procesului care a durat 8 ani si a fost condamnata pentru o fapta economica la 10 ani de detentie. Unde este in acest caz echitatea justitiei, inculpatul suportand atat ingradirea drepturilor 8 ani cat si lipsirea de libertate pentru 10 ani? Dupa parerea mea si limitarea libertatii de miscare ar trebui sa fie avute in vedere ulterior in cazul unei condamnari cu executare.
Pai si timp de 8 ani de zile nu a avut voie sa paraseasca localitatea de domiciliu?Nu a putut ataca aceasta masura?

Alte discuții în legătură

Prelungire la nesfarsit a duratei de arest preventiv waiter waiter Ce se intampla da ca esti arestat preventiv de 10 luni iar la final se dovedeste ca probele sunt insuficente pentru a fi condamnat,dar exista numai indicii ... (vezi toată discuția)
Eliberare dupa expirarea manadatului de arestare preventiva mezgageza mezgageza un prieten a fost arestat preventiv 30 de zile pt conducere cu alcool,fatra permis si parasirea locului accidentului....ce putem sa asteptam dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Arestarea la domiciliu Robertgj Robertgj Buna ziua,am si eu o nelamurire cu privire la arestarea la domiciliu.Este privativa de libertate sau neprivativa de libertate? (vezi toată discuția)