avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale despre cesionare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

despre cesionare

o soc. comerciala are incheiate mai multe contracte de inchiriere cu diferiti agenti economici. In prezent mai multe dintre aceste contracte, care au ca obiect terenuri sau spatii comerciale, expira. Agentii economici vor sa prelungeasca, prin negociere, termenul contractelor prin act aditional. Intrebarea este daca in actul aditional se poate stipula o clauza privind cesionarea spatiilor/terenurilor respectivede catre locator. In prezenr societatea administreaza spatiile/terenurile respective, dar exista suspiciunea ca societatea nu le va mai administra deoarece proprietarul vrea sa cesioneze intreaga zona. Este legal sa fie stipulata o clauza privind incetarea contractului in caz de cesionare si cum ar trebui sa sune acaesta? va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters237899 , utilizator 11:33, 23 Ianuarie 2012
Actul aditional nu poate cuprinde clauze potrivit carora obiectul contractului initial sa se transforme din inchiriere in contract de cesiune. De asemenea nu confundati contractul de cesiune cu cel de vanzare-cumparare. Puteti insera o clauza in noul act aditional, privind modificarea termenilor si conditiilor stabilite initial prin contract dar si referitor la anumite schimbari ulterioare, ce privesc pretul si durata ori cauzele de incetare a contractului.
Daca vreti sa fiti mai explicit. Pot stipula o clauza de tipul> "In caz de cesionare a zonei de catre locator contractul va inceta de drept" sau cum ar trebui sa sune aceasta in mod legal? va multumesc!
De principiu v-am raspuns mai sus, fara insa sa vad contractul initial mi-e teama ca nu va pot raspunde. Prin vointa partilor se pot stabili orice fel de clauze, insa nu veti avea certitudinea ca nu vor fi anulabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere radu26 radu26 Intr-un contract de inchiriere intre doua pers fizice, a unui spatiu cu destinatia de locuinta, din care locatarul are o firma si vrea sa-si deschida punct de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladiri si terenuri herminaida herminaida Subiect: impozit pe cladiri si terenuri este vorba de o societate comerciala pe actiuni cu capital majoritar de stat. societatea este obligata sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Cesiune inchiriere intre firme Butterfly2014 Butterfly2014 Buna seara! Sotul meu are doua firme, pe prima are un contract de inchiriere pentru un spatiu comercial. Ar vrea sa cesioneze acest contract catre cealalta ... (vezi toată discuția)