avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune

Buna ziua.
Sunt recent divortata dupa 35 de ani de casnicie si am convenit cu fostul sot sa-mi dea 11000 euro (am facut tranactie pe care am semnat-o ambii in prezenta unui martor) iar eu am renuntat la apartament cu 3 camere,renovat,cu toate dotarile plus izolatie termica,etc..masina noua(Logan) si garaj.El a ramas cu 21000 euro cash plus apartament, masina si garaj.Acum,dupa pronuntarea divortului,el a intentat proces de partaj in care predinde ca vrea inapoi pana si darul de nunta dat fiicei noastre si diverse cadouri si ajutoare date in descursul anilor surorilor mele,de buna voie si nesilit de nimeni.
De 20 de ani concediile le-am petrecut la tara la mama mea,unde impreuna faceam diverse munci si el acum pretinde despagubiri.De mentionat ca am lucrat amandoi la imbunatatirea casei de la tara(casa de tara foarte modesta) dar mama mea ne dadea bani pentru a face aceste imbunatatiri.Noi doar munceam.Costurile materialelor le-a suportat in intregime mama mea.In procesul de partaj a bagat-o si pe mama care are varsta de 85 de ani si e bolnava,nu se poate deplasa.
Eu nu doresc proces de partaj ,am renuntat la tot ce mi se cuvine datorita faptului ca el are probleme psihice cu manifestari violente atat fizic cat si verbal si refuza total sa se trateze.Timp de 3 luni am locuit intr-un centru pentru protectia femeii si copilului,iar apoi pe unde am apucat,fara ca el sa stie unde stau.Acum,daca eu ma prezint la acest proces el imi va afla adresa.Ce ma sfatuiti sa fac?
Pot sa nu ma prezint deloc la proces?Ce se intampla in cazul in care nu ma voi prezenta?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
lucyana28, utilizator
Cel mai recent răspuns: lucyana28 , utilizator 15:18, 23 Ianuarie 2012
darul de nunta dat fiicei voastre nu-l poate pretinde de la dvs.
Cum ati incheiat acea tranzactie.. s-a scris in ea si ca nu mai aveti unul de la altul pretentii ?
Ar trebui sa mergeti la un avocat, acesta va poate reprezenta si puteti alege adresa de comunicare la cabinetul acestuia
Este buna solutia oferita de doamna avocat, insa fara doar si poate acea tranzactie nu are efect de partaj intre soti, cu exceptia cazului in care ati facut acea tranzatie la notariat precizandu-se in clar ca este vorba de partaj.
Dumneavoastra efectiv nu trebuie sa veniti in sala de judecata, putand sustine drepturile si interesele dumneavoastra un avocat.
Nu inteleg de ce ati renuntat la tot cand vi se cuvine mai mult. In alta ordine de ideei el poate sa ceara orice in cererea de judecata, insa costurile suportate de dansul, referitor la taxa de timbru de 3% din valoarea bunurilor supuse partajului,vor fi considerabile.
Daca nu va prezentati la proces, se vor face toate demersurile pentru a vi se afla adresa de domiciliu pentru a fi citata si a vi se comunica actele acelui dosar in cazul in care optati pentru judecata in lipsa 242 alin 2 C.p.civ., riscand totusi sa nu va puteti apara drepturile si interesele in mod profesional.
Ideea este ca acea hotarare de partaj ca urmare a cererii formulata de fostul sot, se pronunta doar in contradictoriu cu dumneavoastra, fie ca locuiti in Cuba fie ca locuiti in Maramures, trebuie aflata adresa unde sa fiti citata, si in cazul in care nu se poate afla se va judeca in lipsa, urmand procedura citari prin afisare.
In fine, cel mai simplu apelati la un avocat si scapati de tot stresul parvenit ca urmare a acestui proces.
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
ContSters237899, utilizator
Apelati la un avocat, situatia e prea complicata. in ceea ce priveste adresa un avocat va poate sfatui cum sa faceti sa nu-i fie cunoscuta, se poate acest lucru.
bafta
Va multumesc mult pentru raspunsurile prompte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - intrare in posesie a bunului pocapoca pocapoca Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema : in urma partajului am obtinut un bun (o suma de bani denumita \"dar de nunta\") de care nu ... (vezi toată discuția)
Bun dobandit in urma partajului doar scriptic! daneoana daneoana Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-o problema: in urma partajului bunurilor comune (2 la numar : o masina si un dar de nunta) mi s-a dat darul de ... (vezi toată discuția)
Art. 281 cpc daneoana daneoana va rog sa ma ajutati intr-o problema si anume: in urma procesului de partaj mi s-a acordat un bun de care nu dispun si anume un \"dar de nunta\" care s-a ... (vezi toată discuția)